28.7.18

Ξεκινούν οι κατεδαφίσεις των καμένων σπιτιών...


Τα 1.000 φτάνουν τα «κόκκινα» κτίρια... 

Την κατεδάφιση καμένων ακινήτων στις πληγείσες περιοχές που έχουν κριθεί ακατάλληλα από τους μηχανικούς αρχίζουν από σήμερα, Σάββατο, οι Αρχές.

Οι κατεδαφίσεις θα...
πραγματοποιηθούν για την προστασία των πολιτών, καθώς κρίνεται επικίνδυνη η παρουσία τους, δεδομένου ότι τα κτήρια μπορεί να καταρρεύσουν ανά πάσα στιγμή.

Για αυτόν τον λόγο, πρώτα θα κατεδαφιστούν τα κτήρια τα οποία θεωρούνται πλήρως ακατάλληλα.

Οι κατεδαφίσεις θα αρχίσουν στον οικισμό Μάτι, και στη συνέχεια θα επεκταθούν στον Νέο Βουτζά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών ζήτησε η Δούρου

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου ζήτησε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Παλλήνης την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών, όπως σπίτια και μάνδρες, που εμποδίζουν τον καθαρισμό των ρεμάτων στις πληγείσες περιοχές.

Ο απολογισμός των αυτοψιών

Συνεχίστηκαν την Παρασκευή, για τέταρτη ημέρα, οι αυτοψίες που διενεργούν οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές.

Ο συνολικός αριθμός των αυτοψιών που έχουν πραγματοποιηθεί, ανέρχεται σε 3.505, εκ των οποίων οι 269 διενεργήθηκαν χθες, οι 747 προχθές Πέμπτη, οι 1.740 την Τετάρτη και οι υπόλοιπες 749 την Τρίτη.

Από τα 3.505 κτίρια που ελέγχθησαν, εκ των οποίων 3.336 κατοικίες, 998 χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα», 794 «κίτρινα» και 1.713 «πράσινα».

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: