6.7.18

Τριάντα εκκρεμότητες στον ΕΔΟΕΑΠ!...

Image result for εδοεαπ καρούτζοςΟύτε ένα, ούτε δύο, αλλά τριάντα ανοιχτά θέματα θέτει με επιστολή του στα μέλη του νέου ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ ο...
απερχόμενος πρόεδρος του ταμείου Νίκος Καρούτζος. 

Μέσα από την παράθεση των «εκκρεμότητων», αποκαλύπτεται μεταξύ άλλων και η γύμνια στη λειτουργία του νέου ταμείου μετά τις αλλαγές του νόμου το περασμένο Καλοκαίρι. 

Οι νέοασφαλισμένοι από τα ΜΜΕ δεν έχουν ακόμη ασφαλιστική μερίδα, δεν έχουν καν διαγραφεί από τον ΕΟΠΥΥ αφού, σύμφωνα με τον Ν. Καρούτζο θα πρέπει να βγει εγκύκλιος η διαπιστωτική πράξη.

Επίσης παρά το γεγονός ότι ο νόμος προβλέπει τη συνδρομή του ΚΕΑΟ για την είσπραξη των οφειλών από εκδοτικές επιχειρήσεις θα πρέπει να εκδοθεί υπουργική απόφαση για αυτό η οποία δεν έχει εκδοθεί παρά το αίτημα που υποβλήθηκε στο αρμόδιο υπουργείο. 

Από την ίδια επιστολή γίνεται γνωστό πως υπάρχει ανάθεση μελέτης για την «αναδιοργάνωση του προσωπικού» από την PriceWaterHouse, όπως επίσης και η προμήθεια (στην Ιντρακόμ σύμφωνα με πληροφορίες) για το πληροφιακό σύστημα του ΕΔΟΕΑΠ.

Σημαντική είναι επίσης η προβλεπόμενη ανάθεση για τη σύνταξη αναλογιστικής μελέτης με την οποία θα προχωρήσουν οι περικοπές στο ταμείο αφού οι δαπάνες δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα έσοδα! Εκκρεμεί ακόμη η σύνταξη του νέου προϋπολογισμού για το 2018 με βάση τα στοιχεία των ΑΚΑ και ΑΚΕ που συγκεντρώθηκαν έως το τέλος Μαΐου. 

Δυο ακόμη ζητήματα που θα πρέπει να αποφασίσει το νέο ΔΣ είναι αν θα προσφύγει ενάντια στην υπουργική απόφαση του Τάσου Πετρόπουλου με την οποία άλλαξε το Καταστατικό του ταμείου και αν θα γίνει προσφυγή για το 2% που θα κατευθύνεται μόνο στον τομέα υγείας...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: