31.7.18

Όταν ο Άδωνις αποκαλούσε Νέρωνα τη ΝΔ...

BINTEO

O αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης την εποχή που ήταν βουλευτής του ΛΑ. Ο. Σ. σε μία από τις γνωστές του εκπομπές τηλεπώλησης, κάνει αναφορά στις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, της Πάρνηθας και της...
Αττικής το 2007.

Στο βίντεο, κατηγορεί την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή για τον τρόπο που χειρίστηκε την ασύμμετρη απειλή, παρομοιάζοντάς τον με τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Νέρωνα. Ο Νέρωνας κατά τη βασιλεία του, κατηγορηθήκε ότι έβαλε φωτιά στη Ρώμη το 64 μ. Χ., με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα 2/3 της πόλης.

«Μα ο Νέρων είχε τόση επιτυχία στη φωτιά, αναρωτιέμαι και έχει γίνει τόσο διάσημος στην ιστορία; Δεν αφήσαν τίποτα» και συνεχίζει «είδαμε στη θητεία αυτής της κυβερνήσεως να καίγεται η Αρχαία Ολυμπία, ο Άγνωστος Στρατιώτης, το κέντρο της Αθήνας και ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου της Αττικής. Τι άλλο θέλετε ρε παιδιά; Να τους δώσουμε βραβείο; Να τους πούμε μπράβο τι σπουδαίοι που είστε; Τι καλά που τα κάνετε; Δηλαδή ο ορισμός της αποτυχίας ποιος είναι; Τι πρέπει άλλο να καεί για να πούνε κάποιοι ότι απέτυχε η κυβέρνηση;».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:


Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες ο Άδωνις Γεωργιάδης ταυτιζόταν με τη κυβέρνηση Καραμανλή δηλώνοντας περήφανος για τη στάση που αυτή είχε κρατήσει κατά την περίοδο των πυρκαγιών. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να διαστρεβλώσει τα γεγονότα της περιόδου παρουσιάζοντας μια τελείως διαφορετική κατάσταση ξαναγράφοντας την Ιστορία.

Όταν δημοσιογράφος σε πάνελ ανέφερε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει η κουλτούρα των παραιτήσεων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ παρενέβη για να τη διορθώσει: "Λάθος κάνετε. Το 2007 η κυβέρνηση Καραμανλή παραιτήθηκε εξ ολοκλήρου". Συνεχίζοντας, πάντα στο ίδιο διδακτικό ύφος, σημείωσε: "Πήγαμε σε εκλογές λόγω των νεκρών (σημ: στις φωτιές). Είπε ο κ. Καραμανλης πως αναλαμβάνω την ευθύνη και πως δεν μπορώ να κυβερνήσω χωρίς νέα λαϊκή εντολή. Άρα τότε είχαμε την πλήρη παραίτηση της κυβερνήσεως λόγω των νεκρών στην Ηλεία. Η δική μας παράταξη όταν βρέθηκε σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή παραιτήθηκε".

Όμως κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν είναι αληθινός, πέρα από τους νεκρούς στις φωτιές στην Ηλεία. Ο Κώστας Καραμανλής είχε ανακοινώσει πρόωρες εκλογές στις 17 Αυγούστου, δηλαδή πριν από το ξέσπασμα των φονικών πυρκαγιών, που σημειώθηκε στις 24 Αυγούστου. Ο τότε πρωθυπουργός κήρυξε πρόωρες εκλογές επικαλούμενος ως εθνικό θέμα τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, οικονομία και την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2008. Οι φονικές πυρκαγιές ξέσπασαν λίγες ημέρες αργότερα και μάλιστα τότε ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε τη διακοπή της προεκλογικής εκστρατείας. Επίσης ο τότε πρωθυπουργός δεν δήλωσε ποτέ πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα. Όντως το έχει πράξει αλλά σε μια άλλη στιγμή για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Τέλος η "υπερήφανη" αναφορά του Γεωργιάδη στη ΝΔ εκείνης της περιόδου ως "η δική μας παράταξη" μάλλον προκαλεί γέλια στους Καραμανλικούς, καθώς εκείνη την περίοδο, όπως αποδεικνύεται και από το παραπάνω βίντεο, ο Άδωνις ήταν υποψήφιος και ως υψηλόβαθμος στέλεχος του ΛΑΟΣ, κατακεραύνωνε τον Κώστα Καραμανλή...

tvxs.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: