8.7.18

«Μεθοδικότητα, σεβασμός στα ταλέντα, όραμα!»...


Το «λιοντάρι της Φλάνδρας», όπως είναι το προσωνύμιο του Ερικ Γκέρετς (86 συμμετοχές, δύο γκολ με το εθνόσημο) από την εποχή που έδινε νέα προοπτική στην θέση του δεξιού ακραίου αμυντικού μέχρι σήμερα, επιβεβαίωσε την...

ρίζα της ακμής του Βελγίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο… 

Πιο σωστά: Και σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο! Οι πολίτες της ευρωπαϊκής διοικητικής πρωτεύουσας, βλέπετε, πιστοί στις αρχές της οργάνωσης, της μεθοδικότητας, έχουν αφήσει , μέσω της Εθνικής ομάδας τους, τα διαπιστευτήρια τους και σε άλλα Παγκόσμια Κύπελλα!

Μεταξύ άλλων σημαντικών παικτών (ενδεικτικά Σίφο, Κέλεμανς, Πφάφ, Κούκ), παρόντος και του ,64χρονου σήμερα, Ερικ Γκέρετς (Π.Κ Ισπανίας 1982, Μεξικό 1986). Ενόψη του ημιτελικού με την Γαλλία, η βελγική τηλεόραση φιλοξένησε, καθησυχαστική για την τύχη αυτής της Εθνικής Βελγίου και γενικότερα του ποδοσφαίρου τους, δήλωσή του και λίγο αργότερα απάντησε στο ερέθισμα της «Εφ.συν».

«Θα τα καταφέρουμε ως και τον τελικό;» ήταν η ερώτηση που του απυήθυναν, δικαίως η «όρεξη» των βέλγων έχει «ανοίξει»! 

Η αρχική απάντηση του: «Τα πόδια έχουν λυθεί, το ποδόσφαιρο που παίζουμε μιάζει σε λογική και ρυθμό με της αντιπάλου μας Γαλλίας… Αρα μπορούμε να αφήσουμε κι άλλη σφραγίδα σ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο! Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της Εθνικής ομάδας μας, ο μέσος όρος  ηλικίας του κορμού της και η γνωστή οργάνωση που υπάρχει πίσω απ την λειτουργία της, με ενθαρρύνουν!».

Η ερώτηση μας ήταν «μπορείτε και το κύπελλο;», χαμογέλασε με νόημα και απάντησε με τον…οδοδείκτη της δουλειάς που γίνεται στις Κάτω Χώρες: «Με τα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο και έχουν προοπτική προσωπικής ανάπτυξης, είτε γηγενείς, είτε ξένους που αφομοιώνονται μέσω ευέλικτης διαδικασίας στα βελγικά γήπεδα, η προσέγγιση τους είναι μελετημένη άρα αποδοτική! Η σημερινή Εθνική Βελγίου είναι αντανάκλαση όποιας χθεσινής διακρίθηκε και όποιας μελλοντικής θα διακριθεί!».

Δήλωση-μάθημα ζωής!

efsyn.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: