10.7.18

Δραγασάκης: Οι συνεταιριστικές τράπεζες, οι τράπεζες του μέλλοντος...

Δραγασάκης: Οι συνεταιριστικές τράπεζες, οι τράπεζες του μέλλοντος
Στην υπό ανάπτυξη στρατηγική της κυβέρνησης για το παράλληλο σύστημα χρηματοδοτικών μέσων που περιλαμβάνει τις συνεταιριστικές τράπεζες, τα ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία και την αναπτυξιακή τράπεζα, αναφέρθηκε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών με θέμα «Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες στη Νέα Εποχή».

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως...
η έξοδος από τα Μνημόνια επιτάσσει τη συγκρότηση μιας ευρείας κοινωνικής συμμαχίας για να προχωρήσουμε μπροστά και να μην παγιδευτούμε στο παρελθόν και στις παθογένειές του και την κινητοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων και όλων των διαθέσιμων και δυνητικών πόρων για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Στη βάση αυτή είπε πως στη νέα σελίδα που ανοίγει για την οικονομία, ο ρόλος των συνεταιριστικών τραπεζών είναι εξαιρετικά σημαντικός.

«Τις συνεταιριστικές τράπεζες τις παραλάβαμε σε πορεία καταστροφής και περιθωριοποίησης. Εμείς όμως τις στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή, δημιουργήσαμε δομές και μηχανισμούς συνεργασίας, στηρίξαμε την ανακεφαλαιοποίησή τους και δημιουργούμε συνθήκες που ενισχύουν τη ρευστότητά τους», είπε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Ο ίδιος ανέλυσε τη στρατηγική της κυβέρνησης για το παράλληλο σύστημα χρηματοδοτικών μέσων που περιλαμβάνει τις συνεταιριστικές τράπεζες, τα ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία και την αναπτυξιακή τράπεζα, λέγοντας πως η θεσμοθέτηση των νέων αναπτυξιακών θεσμών είναι προ των πυλών.

«Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το μέλλον με τις συνεταιριστικές τράπεζες ως σημαντικό πυλώνα του χρηματοπιστωτικού συστήματος», τόνισε και σημείωσε πως οι συνεταιριστικές τράπεζες θα έχουν σύντομα στη διάθεση τους ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία, μικροπιστώσεις, ενεργειακές κοινότητες κ.ά..

Ο ίδιος μάλιστα υπερασπίστηκε το ρόλο των συνεταιριστικών τραπεζών. «Διατυπώνονται απόψεις όχι μόνο λανθασμένες αλλά και παράλογες για δήθεν «μη χρησιμότητα των συνεταιριστικών τραπεζών», όταν η υπερσυγκέντρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στη χώρα ενέχει κινδύνους ευστάθειας. Οι συνεταιριστικές μορφές οργάνωσης της κοινωνίας όχι μόνο δεν είναι υπολείμματα του παρελθόντος αλλά συνιστούν πρόδρομες μορφές οργάνωσης του μέλλοντος», είπε σχετικά.

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: