15.7.18

Η «διατηρητέα» σχέση του Σαμαρά με τον Φρουζή...


Νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν τις σχέσεις «άνεσης» του Κωνσταντίνου Φρουζή, επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Novartis και πρωταγωνιστής του σκανδάλου της φαρμακοβιομηχανίας, με τη ΝΔ. Παρά τους ισχυρισμούς του, ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται πως...

γνώριζε τον Mr Novartis από το 2009.

0 Αντώνης Σαμαράς ήταν τότε υπουργός Πολιτισμού και ο τότε αντιπρόεδρος της Novartis του έστειλε επιστολή ζητώντας «την κατανόηση/ βοήθειά σας σ’ ένα προσωπικό μου θέμα» και «διακριτική στήριξη» για τον αποχαρακτηρισμό του πατρικού σπιτιού του στο Ηράκλειο Κρήτης. Πηγές από το υπουργείο Πολιτισμού μιλώντας στην εφημερίδα Documento, που δημοσιεύει και τις σχετικές επιστολές, ανέφεραν ότι ο φάκελος αναπομπής της υπόθεσης έχει κάνει φτερά από το υπουργείο.


Ανακοίνωση σχετικά με τις νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για τις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Κωνσταντίνο Φρουζή εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοντή μνήμη, πολλά προβλήματα

«Τον κ. Φρουζή ουδέποτε τον έχω συναντήσει ιδιωτικά» δήλωνε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής την 21η Φεβρουάριου 2018, εξαπολύοντας μύδρους κατά πάντων και καταγγέλλοντας ότι η υπόθεση της Novartis αποτελεί σκευωρία. Σημειώνεται πως σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της Novartis, ο Κωνσταντίνος Φρουζής ήταν μεταξύ των συμβούλων της ομάδας σκέψης (think tank) που φέρεται να είχε ιδρύσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του tvxs εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: