31.7.18

Εισαγγελική έρευνα για τις διόδους προς την παραλία...

Ανοίγει η «βεντάλια» της εισαγγελικής έρευνας για τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, που στοίχισε τη ζωή σε...
δεκάδες άτομα. 

Σήμερα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να ερευνηθεί εάν είχαν τηρηθεί τα όσα νομοθετικά προβλέπονται για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες.

Στο μεταξύ, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να καλέσει ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να ελέγξει αν είχαν τις σχετικές οικοδομικές άδειες, αλλά και στελέχη των τοπικών Πολεοδομιών προκειμένου να απαντήσουν εάν είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι για αυθαίρετα κτίσματα.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα έχουν κληθεί να καταθέσουν ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Δημήτρης Κατσιγιάννης, ενώ αναμένεται να κληθεί και ο επικεφαλής της ομάδας Ο.Υ.Κ. του Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Μπαλτάκος.

Όπως αναφέρει το Lawandorder.gr για αύριο, Τετάρτη, κλήθηκε να προσέλθει προκειμένου να καταθέσει η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου.

Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει οι δήμαρχοι Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθώνα, Θωμάς Ρούσης, Βαγγέλης Μπουρνούς και Ηλίας Ψινάκης, αντίστοιχα, ο γενικός γραμματέας Πολίτικης Προστασίας Γιάννης Καπάκης και αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής.

Ακόμη, όταν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα ζητήσει από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα να λάβουν καταθέσεις από συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: