16.7.18

Πόσο πρέπει να δουλέψει ένας υπάλληλος...

Αποτέλεσμα εικόνας για mcdonalds employee...για να βγάλει όσα βγάζει ο CEO;...

Σε ένα άρθρο του Guardian, ο Pizzigati υπολογίζει την αναλογία των χρόνων που χρειάζεται να δουλέψει ένας υπάλληλος με...
μέσο μισθό για να κερδίσει όσα ο διευθύνων σύμβουλος σε ένα χρόνο.

Στην περίπτωση των McDonald’s, το ετήσιο εισόδημα του διευθύνοντα συμβούλου Stephen Easterbrook για το 2017 άγγιξε τα 18,6 εκατομμύρια € (21,8 εκατ. δολάρια). Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, το προφίλ του μέσου εργαζόμενου στα McDonald’s είναι αυτό του υπαλλήλου ημιαπασχόλησης σε εστιατόριο της εταιρείας στην Πολωνία με ετήσιο εισόδημα 5.993,56€.

Η αναλογία των δύο εισοδημάτων είναι 3.101 προς 1. Δηλαδή ο μέσος υπάλληλος θα χρειαζόταν να δουλέψει 3.101 χρόνια για να βγάλει όσα ο Easterbrook μέσα στο 2017.

Ακόμα κι αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο κατώτατος μισθός στην Πολωνία είναι χαμηλότερος από αυτόν στις ΗΠΑ, η διαφορά είναι τεράστια.

Στις ΗΠΑ το 52% των εργαζόμενων δεν θα μπορούσε να ζήσει αν δεν λάμβανε επιδόματα από το κράτος, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν στο όριο της φτώχειας.

Για το 2017 ο μέσος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου S&P 500 έβγαλε 361 φορές περισσότερα χρήματα από το μέσο εργαζόμενο στις ΗΠΑ.

Ενώ όπως είχαμε επισημάνει και παλιότερα, ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος χρειάστηκε μία μέρα για να κερδίσει στο χρηματιστήριο όσα θα έβγαζε ένας εργαζόμενος στην εταιρεία του σε 1.001.430 χρόνια...

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: