17.7.18

Πολιτική αλλαγή και λόγω …ενέργειας...

Λάβροι κατά της κυβέρνησης είναι στο Κίνημα Αλλαγής με αφορμή το ‘ναυάγιο’ στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης (από Αττική και Πελοπόννησο) που περιγράφουν ως έργο ζωτικής σημασίας για τη...
χώρα, δεδομένου ότι από το 2020 και εξής, οι πετρελαϊκές μονάδες στην Κρήτη θα λειτουργούν για περιορισμό αριθμό ωρών κάθε έτος μετά από σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία με στόχο την μείωση των ρύπων.

«Η διασύνδεση αυτή περιλαμβάνεται εδώ και χρόνια στο πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ, επιπλέον αποτελεί τμήμα της διασύνδεσης Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας, έργου στρατηγικής σημασίας για την χώρα, βασικού πυλώνα της ενεργειακής μας διπλωματίας», λένε στο Κίνημα Αλλαγής, διερωτώμενοι τι έχει γίνει τα τρία τελευταία χρόνια για να προχωρήσει αυτή η συνεργασία του ΑΔΜΗΕ με την  Euroasia Interconnector. 

«Σήμερα, η τελευταία ενημέρωση είναι πως τελικά κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών…!!!», λένε, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι δεν μπόρεσε να καθοδηγήσει τους φορείς να συνεργαστούν. «Πρόκειται για άλλη μία …μεγάλη επιτυχία …της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θα πληρώσουμε ακριβά όλοι μας», λένε, σημειώνοντας ότι δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας εφοδιασμού στην Κρήτη, νέα μεγάλη οικονομική ζημία που θα επωμιστεί η ΔΕΗ και επιπλέον έξτρα κόστος κάθε χρόνο που επωμίζονται όλοι οι πολίτες της χώρας. 

«Με τα θέματα της ασφάλειας του εφοδιασμού και του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορούμε να παίζουμε», λένε, ζητώντας εκ νέου πολιτική αλλαγή εδώ και τώρα, πριν να είναι …αργά για το ενεργειακό σύστημα της χώρας...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: