17.7.18

Πολιτικό συμβούλιο εφ' όλης της ύλης...

Πολιτικό συμβούλιο εφ' όλης της ύληςΜε αντικείμενο όλες τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, θα συνεδριάσει σήμερα, στις 10:30, το Πολιτικό Συμβούλιο του...
ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. 

H ατζέντα είναι πλήρης και ανοιχτή και πρόκειται να συζητηθούν και τα αποτελέσματα των επαφών του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ και ιδίως η συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός την περιέγραψε ως μια δύσκολη συνάντηση κατά την οποία όμως τέθηκαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά κυρίως το ζήτημα που αποτελεί ανοιχτή πληγή στις σχέσεις των δύο χωρών, δηλαδή η παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δίχως να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Παράλληλα, το συμβούλιο αναμένεται να απασχολήσουν και οι ελληνορωσικές σχέσεις που έχουν μπει στον «πάγο» μετά την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο με αφορμή τη χρηματοδότηση συλλόγων και οργανώσεων με στόχο τη δημιουργία κλίματος διαμαρτυριών κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η κυβέρνηση, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, θεωρεί το ζήτημα λήξαν και αναμένεται πλέον να γίνουν οι αντίστοιχες διπλωματικές κινήσεις για την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο αναμένεται επίσης να συζητηθούν εκτενώς τα μέτρα ανακούφισης των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων τα οποία πρόκειται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.

Το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων από τις αρχές του χρόνου, αναμένεται να μπει στο τραπέζι, καθώς η κυβέρνηση έχει δηλώσει ευθέως την πρόθεσή της να αναστείλει το ψηφισμένο μέτρο. Ωστόσο, η εμπλοκή με γερμανική παρέμβαση στο Eurogroup της περασμένης εβδομάδας και η καθυστέρηση της δόσης των 15 δισ., δείχνει πως οι γνωστοί συντηρητικοί κύκλοι εξακολουθούν να έχουν στο μικροσκόπιό τους την Ελλάδα, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο το μήνυμα πως η χώρα δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί σημαντικά από τις πολιτικές δημοσιονομικής πειθαρχίας των τελευταίων ετών.

Παρόλα αυτά, στον κεντρικό κυβερνητικό σχεδιασμό εντάσσεται η προαναγγελία του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ της αναστολής του μέτρου, ενώ παράλληλα αναζητείται η ακριβής φόρμουλα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: