28.7.18

Είμαστε χώρα ανικάνων;..

Δεν υπήρξε ούτε μια περίπτωση πυρκαγιάς, σεισμού, καταστροφής ή θανατηφόρων γεγονότων μεγάλης κλίμακος στη χώρα μας ,που να μην στάθηκε αφορμή να...
κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση η εκάστοτε κυβέρνηση για ανεπάρκεια, ολιγωρία και εγκληματική αμέλεια.

Ιδιες οι λέξεις στις καταγγελτικές δηλώσεις και στις οργισμένες ανακοινώσεις . Τα επιχειρήματα καρμπόν. Οι επισημάνσεις πανομοιότυπες. Και οι δεσμεύσεις μόνιμες. Οτι οι καταγγέλλοντες θα τα καταφέρουν καλύτερα από τους άχρηστους και επικίνδυνους κυβερνώντες, όταν κατακτήσουν εκείνοι την εξουσία.

Ας θυμηθούμε τις μεγάλες φωτιές του 1986, του 1992, του 1998, του 2005, του 2007 (σε Ηλεία και Πάρνηθα) και πλείστες όσες. Ας θυμηθούμε το «Σάμαινα» ή τα χιόνια στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης το 2005.Οι καταγγελίες πύρινες. «Είστε ανίκανοι, φύγετε»…

Κι έφευγαν οι μέν, έρχονταν οι δε, άλλαζαν οι ρόλοι, αλλά το τροπάριο ίδιο κι απαράλλαχτο…

Θα ήταν εξόχως ιλαρό το θέαμα της πολιτικάντικης αυτής χορείας, αν οι μικροπολιτικοί καυγάδες τους δεν γίνονταν με φόντο νεκρούς και καταστροφές.

Και, φυσικά, αν δεν οδηγούσαν οι γελοίες αυτές κοκορομαχίες σ΄ενα θλιβερό συμπέρασμα. Ότι –σύμφωνα με τις αλληλοκατηγορίες που εκτοξεύονται- δεν υπάρχουν ικανοί άνθρωποι σ΄αυτή τη χώρα!

Λοιπόν, θυμηθείτε το στην επόμενη κυβερνητική αλλαγή. Οσοι ωρύονται σήμερα εναντίον των κυβερνώντων , θα χρησιμοποιούν τα επιχειρήματα που επιστρατεύει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακριβώς τα ίδια!

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, φορώντας το κοστούμι της ριζοσπαστικής αντιπολίτευσης, θα ξιφουλκεί εναντίον της επόμενης κυβέρνησης, μαζί με τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν, κάνοντας χρήση των επιχειρημάτων που δέχεται σήμερα κρουνηδόν από την αντιπολίτευση!

Τραγέλαφος; Ασφαλώς. Και ,κυρίως, ολισθηρή οδός που οδηγεί στην ανακύκληση της παθογένειας και στο αδιέξοδο. Πιθανώς, δε, και στην ενίσχυση αφηνιασμένων πολιτικών δυνάμεων που κινούνται στο φαιό άκρο της πολιτικής σκηνής...

Γιάννης Τριάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια: