30.7.18

Πέρασε κι από το δικό μου μυαλό να παραιτηθώ...


Ο Σκουρλέτης παραδέχεται, πως, "δεν υπήρχε αποτελεσματικό σχέδιο, για τη πυρκαγιά στο Μάτι" (ΒΙΝΤΕΟ)...
 Καμιά παραίτηση. Πολλές συγγνώμες. 
"Πέρασε κι από το δικό μου μυαλό να παραιτηθώ. Αλλά, δεν είναι αυτό που επικοινωνιακά έχουμε σήμερα ανάγκη. Θα έρθει όμως και η στιγμή του...
απολογισμού, όπου θα φέρει την ανακατανομή", είπε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του "Kontra", με αφορμη τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.

Παραδέχτηκε ότι "δεν υπήρχε σχέδιο διαχείρισης αποτελεσματικό σε αυτές τις συνθήκες των λίγων λεπτών εξάπλωσης της φωτιάς στο Μάτι".

Ερωτηθείς αν την περασμένη Δευτέρα υπήρξε επαρκής συντονισμός, ανεφερε μεταξύ άλλων: «Δεν έχουμε φαινόμενα μιας τραγικής περίπτωσης έλλειψης συντονισμού». Και πρόσθεσε: «πάντοτε σε μια επιχείρηση υπάρχουν στιμές που παίρνεται μια απόφαση ρίσκου».

7


Όσο για το αν υπήρξε εγκαίρως εκκένωση, απάντησε: «Δεν αμφισβητείται η εισήγηση της εκκένωσης, αμφισβητείται κατά ποσό αυτή η εντολή έφτασε μέχρι κάτω στους αρμοδίους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αλλά εκ των πραγμάτων θέλω να θέσω ένα ερώτημα: υπήρχε σχέδιο διαχείρισης αποτελεσματικό σε αυτές τις συνθήκες των λίγων λεπτών εξάπλωσης της φωτιάς και με δεδομένους τους τυφλούς δρόμους για 15.000 ανθρώπους; Δεν υπήρχε».

Ο Σκουρλέτης διευκρίνισε, τέλος, ότι το πολιτικό κόστος είναι «κάτι που θα φανεί» και ξεκαθάρισε ότι πρέπει να «μιλήσουμε με την ευθύνη που έχουμε για να προχωρήσουμε τα πράγματα, όσο μπορούμε και τις κακοδαιμονίες να τις θεραπεύσουμε».

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: