31.7.18

«Ακολουθούμε το DNA της φανέλας»...

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για τη νέα σεζόν ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχουν άλλοθι για τους παίκτες, παρά μόνο απαιτήσεις και η...
υποχρέωση όλων να ακολουθήσουν την ιστορία και το DNA του Παναθηναϊκού.

Αποσπάσματα από τα όσα είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού στην Sportime

Για τους λόγους που είπε το «ναι» στον Παναθηναϊκό: 

«Οι λόγοι είναι ξεκάθαροι. Πέραν του συναισθηματικού, ο δεύτερος είναι ο τεχνικός διευθυντής. Με τον Νίκο Νταμπίζα έχουμε σχέση πολλά χρόνια. Τον είχα παίκτη. Προπονητικά, όλα τα χρόνια που έλειπα από την Ελλάδα, είχαμε επικοινωνία. Οι ιδέες μας γύρω από το ποδόσφαιρο και ο τρόπος που θέλουμε να δουλέψουμε είναι παρόμοιος. Είναι ωραία η συγκυρία να συνεργαστούμε. 

Σκεφτείτε το λίγο ανάποδα. Ο κόσμος με έχει συνδυάσει με τις επιλογές που κάνω. Με τις συνθήκες που εργάζομαι. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα σχόλια αν ερχόμουν σε έναν Παναθηναϊκό πλούσιο; Με πρόεδρο που θα ξόδευε λεφτά; Να μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές άνετα; Ότι ήρθα λόγω των καλών συνθηκών. Επέλεξα να έρθω τώρα στην ομάδα μου, σε μια στιγμή δύσκολη, γιατί για εμένα και τώρα υπάρχουν απαιτήσεις. Δεν είναι μια δύσκολη στιγμή χωρίς απαιτήσεις, όπως μπορεί κάποιοι να το συνδυάσουν. Υπάρχουν απαιτήσεις από όλους. Από την ομάδα, τους ποδοσφαιριστές, τον εαυτό μου, το τεχνικό επιτελείο».

Για τα διοικητικά και τον Παϊρόζ Πιεμπονγσκάντ, με τον οποίο και έχει συναντηθεί: 

«Αυτό που μπορώ να πω και μετέφερα στους παίκτες μου είναι πως δεν μας απασχολεί ό,τι συμβαίνει. Όταν υπογράφουμε, υπογράφουμε με τον Παναθηναϊκό. Υπέγραψα με τον Παναθηναϊκό, σε ό,τι με αφορά. Με κανένα πρόσωπο. Μας απασχολεί να υπάρχει σταθερότητα. Τη θέλουμε. Να υπάρχει οικονομική συνέπεια, σωστές συνθήκες εργασίας κι ένα υγιές περιβάλλον να αναπτυχθεί η ομάδα. Ανεξάρτητα με το ποιος θα είναι στη διοίκηση του συλλόγου. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα απαιτητά, διότι αν δεν τηρηθούν δημιουργούνται προβλήματα εντός ομάδας. 

Στα ραντεβού που έχω κάνει με τους ανθρώπους, έχω παρατηρήσει πως είναι καλοί γνώστες του ποδοσφαίρου. Δεν είναι τυχαίος κάποιος που έχει διοικήσει την Μάντσεστερ Σίτι, που έκανε το μάνατζμεντ στη Λέστερ και στη Ρέντινγκ. Γνωρίζω προσωπικά τι σημαίνει να έχεις τέτοιο ρόλο στις συγκεκριμένες ομάδες. Είναι γνώστες και υπάρχει, από την πλευρά τους, σοβαρότητα. Ποια θα είναι η εξέλιξη των πραγμάτων δεν μπορώ να γνωρίζω. Γύρω από την ομάδα πρέπει να είμαστε αμέτοχοι σ΄ αυτά, για να την προστατεύσουμε. Επιζητούμε τη σταθερότητα, ώστε να αναπτυχθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα. Με τις συνθήκες τις φετινής χρονιάς και χρήματα να υπήρχαν, δεν θα άλλαζε κάτι άλλωστε».

Για το αν οι παίκτες συζήτησαν την παρουσία του Πιτ Πιεμπονγκσάντ στο Άλκμααρ:

«Όχι. Νομίζω η κατάσταση συζήτησης γύρω από τα διοικητικά θέματα, σταμάτησε με το τέλος της σεζόν που πέρασε. Βλέπω να αποβάλλεται από τα αποδυτήρια κάθε τέτοια κουβέντα. Από την πρώτη ημέρα οι ποδοσφαιριστές έχουν μπει σε άλλη διαδικασία. 

Στο κλίμα που θα δημιουργηθεί είμαστε όλοι συμμέτοχοι. Εμμένω στην άποψή μου και το έχω πει και στους ίδιους τους παίκτες. Πέρυσι έγινε μία μεγάλη προσπάθεια, όμως στο τέλος αντιλαμβάνομαι ότι δημιουργήθηκε κατάσταση άλλοθι για τους ποδοσφαιριστές. Εχω περάσει από τη θέση τους και ξέρω. Αισθάνομαι ότι έβρισκαν την εύκολη δικαιολογία πως για όλα φταίει η κατάσταση στο διοικητικό επίπεδο. Για εμένα δεν υπάρχουν άλλοθι για τους παίκτες είτε είναι 18 ετών, είτε 35. Θέλω να δουλέψουν, ξεπερνώντας τα όριά τους, δίχως να κυνηγούν άλλοθι».

Για τον επιθετικό: 

«Θέλουμε έναν επιθετικό με εκτόπισμα. Δεν χρειάζεται να είναι πάνω από 1,90. Δεν θέλουμε, όμως, και φορ του 1,78. Να έχει σωστό ύψος, καλό κράτημα της μπάλας και αν γίνεται σημείο αναφοράς στο παιχνίδι. Να κινείται με την μπάλα, να μην κάνει κοντρόλ απλά και να παίζει την μπάλα πίσω. Να ελίσσεται γρήγορα και στις προσωπικές μονομαχίες να μην φοβάται. Είπαμε με τον Νίκο Νταμπίζα να μην βιαστούμε. Τον χρειαζόμαστε, αλλά πρόκειται για μία θέση που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τακτική συμπεριφορά. Εύκολα να προσαρμοστεί θέλουμε και να είναι έτοιμος. Να προπονείται και να έχει φυσική κατάσταση καλή. Θα μας τύχουν τον Αύγουστο περισσότερες περιπτώσεις. Υπομονή χρειάζεται».

Για τον στόχο του Παναθηναϊκού που ξεκινάει ως αουτσάιντερ τη σεζόν: 

«Θα σας πω μια λέξη κλειδί. Απαίτηση. Έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και την ομάδα. Παιχνίδι με παιχνίδι θα κοιτάζουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θα ήταν μεγάλο λάθος δικό μας, να πούμε αυτή τη στιγμή μικρά ή μεγάλα λόγια. Μοιάζει πολύ τυποποιημένο και συνηθισμένο αυτό που θα πω. Το DNA ενός συλλόγου παίζει τεράστιο ρόλο σε όλα τα επίπεδα. Είτε υπάρχουν χρήματα, είτε όχι. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι από την ιστορία να ακολουθήσουμε το DNA της ομάδας και της φανέλας που φοράμε»...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: