13.7.18

Eνημέρωσε Αναστασιάδη...

Για όλα όσα συζήτησαν με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ενημέρωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία...

Υπενθυμίζεται ότι Τσίπρας και Ερντογάν είχαν δίωρη συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του NATO στις Βρυξέλλες. Μετά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν ήταν μια εύκολη συνάντηση, προσθέτοντας ότι συζητήθηκαν όλα τα «καυτά» θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας, των δύο χωρών και κυρίως το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, το μεταναστευτικό και η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Σήμερα, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας πέραν της γενικής ενημέρωσης που έκανε στον κ. Αναστασιάδη, προχώρησε και σε εκτενή αναφορά στα όσα διαμείφθηκαν σχετικά με το Κυπριακό.

Επίσης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησαν για την προσέγγιση της ελληνικής πλευράς στο επόμενο διάστημα και ενόψει της άφιξης στην Κύπρο της συμβούλου του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Τζέιν ΧολΛουτ, με κοινό στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Η επικοινωνία, πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου, θα συνεχιστεί, όπως είναι η πάγια πρακτική, προκειμένου να υπάρξει πλήρης συντονισμός ως προς τους σχεδιασμούς που θα οδηγήσουν στην επιδιωκόμενη συμφωνία για λύση του Κυπριακού...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: