7.7.18

It’s… heading home!...







Άδειοι δρόμοι στην Αγγλία κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Σουηδία (ΦΩΤΟ)...
Η Αγγλία έβγαλε… νοκ-άουτ και τη Σουηδία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά έπειτα από το 1990, επικρατώντας 2-0 των Σκανδιναβών σκοράροντας με...
δύο κεφαλιές (εξ’ ου και το it’s… heading home σε παράφραση του συνθήματος: it’s coming home).

Ο Μαγκουάιρ άνοιξε το σκορ στο 30’, κυριαρχώντας στους… αιθέρες έπειτα από κόρνερ του Γιανγκ, ενώ στο 58’ ο Ντέλε Άλι εκμεταλλεύτηκε την ωραία σέντρα του Λίνγκαρντ και με άπιαστη κεφαλιά ζευγάρωσε τα τέρματα για τα «λιοντάρια».

Εξαιρετικός ο Τζόρνταν Πίκφορντ, ο οποίος στάθηκε στο ύψος του, όταν χρειάστηκε, κάνοντας εξαιρετικές επεμβάσεις στην κεφαλιά (47’) και το σουτ (71’) του Μπεργκ και στο συρτό του Κλάεσον (62’) από πολύ καλή θέση.

Πώς έπαιξαν

inner

Το ματς

Οι… οιωνοί «έδειχναν» ότι δύσκολα θα παρακολουθούσαμε έναν καλό και θεαματικό προημιτελικό, όπως αυτός ανάμεσα στη Βραζιλία και το Βέλγιο το βράδυ της Παρασκευής. Οι δύο ομάδες έριξαν το βάρος στην τακτική, το παιχνίδι, όπως αναμενόταν, ήταν πολύ σφιχτό στο μεγαλύτερο μέρος του α’ ημιχρόνου και οι καλές στιγμές μέχρι να ανοίξει το σκορ ο Μαγκουάιρ, ελάχιστες και δίχως κάποια από αυτές να είναι της προκοπής. Η Σουηδία είχε αρκετά κοντά τις γραμμές της και πίεσε ψηλά στο ξεκίνημα, με στόχο αφενός βραχυκυκλώσει την Αγγλία, δυσκολεύοντάς την στο να κυκλοφορήσει την μπάλα και αφετέρου να… προκαλέσει ζημιά με αυτόν τον τρόπο. 

Το παιχνίδι ήταν φτωχό σε θέαμα, αλλά ραμμένο στα μέτρα της Σουηδίας, που δεν… ίδρωνε με την εικόνα που είχε το παιχνίδι. Άλλωστε σε αυτή τη λογική προσεγγίζει τα παιχνίδια κόντρα σε πιο ισχυρούς αντιπάλους. Η πρώτη επίθεση για τα «λιοντάρια» ήρθε στο 7’ με το λάθος του Κραφτ, που προκάλεσε ο Ντελέ Άλι με το πρέσινγκ του, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να βρει τον Κέιν, που στο 19’ έπιασε ωραίο-συρτό, όμως και άστοχο σουτ. Ενδιάμεσα (12’), ο Κλάεσον δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, χωρίς να βρει εστία. Αυτές ήταν όλες κι όλες οι τελικές μέχρι να συμπληρωθεί το μισάωρο και το 1-0. 

inner

Λίγο πριν, οι Βρετανοί είχαν ανεβάσει την πίεσή τους και τις… στροφές στην κυκλοφορία της μπάλας. Παρά ταύτα το γκολ ήρθε με στημένη μπάλα. Κόρνερ του Γιανγκ από τα αριστερά, κεφαλιά του Μαγκουάιρ, που νίκησε κατά κράτος τον Φόρσμπεργκ και με αυτόν τον τρόπο μπήκε το νερό στ’ αυλάκι για την ομάδα του Σάουθγκεϊτ, που θα μπορούσε να αγγίξει την πρόκριση από το πρώτο μέρος. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη ελέω… Στέρλινγκ. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Όλσεν, λίγο πριν την ανάπαυλα, έχοντας… πιάτο την εστία και ενώ λίγο πριν είχε νικηθεί σε παρόμοια φάση, όπου λογίζεται ως μη γενόμενη, διότι υποδείχθηκε σε θέση offside. 

Με αρκετά διαφορετική λογική μπήκε στο δεύτερο μέρος η Σουηδία, ξέροντας ότι έπρεπε πλέον να… κυνηγήσει. Πίεσε ψηλά (όπως και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους), αλλά έπαιξε πιο επιθετικά, με πιο μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές της για να απλώσει το παιχνίδι της. Λίγο έλειψε να ανταμειφθεί πολύ νωρίς, αλλά ο Πίκφορντ έκανε εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Μπεργκ, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία. Η πίεση πέρασε χωρίς να γίνει η ζημιά για την Αγγλία, που στο 58’ αγκάλιασε την πρόκριση, κάνοντας και πάλι του κεφαλιού της. Ο Λίνγκαρντ έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα δεξιά, ο Ντέλε Άλι έσπασε ωραία το offside και κάρφωσε τον Όλσεν. 

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έδωσε μέτρα στους Σκανδιναβούς και παραλίγο να τους βάλει στο παιχνίδι και να δώσει νέο ενδιαφέρον. Στην καλύτερή της επίθεση στο ματς, η Σουηδία, που ξεκίνησε με πλαγιοκόπηση από τα δεξιά, ο Μπεργκ έστρωσε από το ύψος του πέναλτι για τον Κλάεσον (62’), που με συρτό σουτ δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Πίκφορντ. Ο πορτιέρε της Έβερτον έδειξε την κλάση του και στο 71’ και κάπου εκεί έσβησαν ουσιαστικά οι ελπίδες της ομάδας του Γιάνε Άντερσον να διεκδικήσει κάτι καλό και να δώσει νέο ενδιαφέρον στον προημιτελικό. Ωστόσο, στο γυριστό του Μπεργκ είχε και πάλι απάντηση ο 24χρονος γκολκίπερ. 

Η Σουηδία στέρεψε σε ιδέες και δυνάμεις από εκεί και πέρα, άδειασε ψυχολογικά και αντιθέτως η Αγγλία όλο και έπαιρνε τα πάνω της σε αυτόν τον τομέα όσο κυλούσε ο χρόνος, όπως είναι λογικό. Το μόνο που σημειώθηκε στο… μπλοκάκι στο τελευταίο τέταρτο ήταν οι αλλαγές των προπονητών και οι Βρετανοί έφτασαν σε μια μεγάλη (λόγω της αναμονής πολλών ετών) και δίκαια πρόκριση. 

inner


Άδειοι δρόμοι στην Αγγλία κατά τη διάρκεια του αγώνα

Κεντρικοί δρόμοι και εμπορικά καταστήματα του Λονδίνου που συνήθως σφύζουν από ζωή χωρίς κανένα άτομο... Εικόνες τις οποίες μπορεί να τις περιμέναμε λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των Άγγλων για το παιχνίδι με τη Σουηδία για το Μουντιάλ αλλά όταν τις βλέπεις παραμένουν ασυνήθιστες. 

Στη Daily Mail φωτογράφησαν γνωστούς δρόμους, αυτοκινητόδρομους, εμπορικά κέντρα και άλλα μέρη κατά τη διάρκεια του αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας

















πηγη sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: