17.7.18

Mας κυβερνούν τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης...

Το κατηγορώ της εθνικής Κροατίας στο πολιτικό σύστημα της χώρας τους...

Η ομάδα έκπληξη του Μουντιάλ της Ρωσίας, που έφθασε μία ανάσα από την κατάκτηση του τροπαίου, συνεχίζει να απασχολεί τον Τύπο και εκτός γηπέδων. Τα...
μέλη της εθνικής Κροατίας με επιστολή τους κατακεραυνώσουν το πολιτικό σύστημα στην χώρα τους, ζητώντας «από τους πολιτικούς και όλους τους εκπροσώπους των αρχών που έχουν οδηγήσει τους κατοίκους στη μιζέρια, τη φτώχεια και την απελπισία, να μείνουν μακριά από την εθνική ομάδα».

«Η πιο φτωχή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Εξαπολύοντας μύδρους για τους πολιτικούς, στην μακροσκελής επιστολή την οποία υπογράφουν ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ζλάτκο Ντάλιτς, οι ποδοσφαιριστές αλλά και το τεχνικό τιμ της εθνικής Κροατίας ανακοινώνουν την απόφασή τους να δωρίσουν όλα τα χρήματα που κέρδισαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας (25 εκατ. ευρώ) σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για παιδιά.

«Η Κροατία είναι η πιο φτωχή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μια χώρα που διοικείται από κακούς ανθρώπους, οι οποίοι είναι μέλη μιας οργάνωσης που έχει χαρακτηριστεί ως εγκληματική. Η κατάσταση στη χώρα είναι τέτοια που σύντομα θα είναι ανυπόφορη» αναφέρουν εισαγωγικά στην επιστολή, αναδεικνύοντας τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Με την επιτυχία της ποδοσφαιρικής ομάδας στα γήπεδα της Ρωσίας να είναι αδιαμφισβήτητη ζητούν «από τους πολιτικούς και όλους τους εκπροσώπους των αρχών που έχουν οδηγήσει τους κατοίκους στη μιζέρια, τη φτώχεια και την απελπισία, να μείνουν μακριά από την εθνική ομάδα». »Δεν είστε καλοδεχούμενοι στα αποδυτήρια, δεν θέλουμε να φωτογραφηθούμε μαζί σας και δεν θέλουμε να έχουμε κάποια χειραψία μαζί σας» αναφέρουν στην επιστολή τους.

Μάλιστα τους καλούν να σεβαστούν την απόφασή τους και να μην φορέσουν τις ποδοσφαιρικές τους φανέλες, αλλά και να μην χρησιμοποιήσουν τις επιτυχίες τους για την δική τους προβολή. «Αν το κάνετε θα είναι σαν να υποβαθμίζετε την αξία της δουλειά μας και τα επιτεύγματά μας», σημειώνουν.

Σκάνδαλα διαφθοράς

Η εθνική Κροατίας κατάφερε να κερδίσει εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο ένα σκάνδαλο διαφθοράς και ένα φασιστικό τραγούδι που ακούστηκε στα αποδυτήρια σημάδεψαν την ομάδα καθ΄ όλη τη διάρκεια του τουρνουά.

Ο Μόντριτς που κέρδισε το βραβείου του καλύτερου παίκτη του Μουντιάλ κατηγορείται για ψευδή κατάθεση και απειλείται με ποινή φυλάκισης έξι ετών.

Όπως έγραψε η Deutsche Welle, ο Μόντριτς δήλωσε το 2008 ότι μοιράστηκε το ποσό της μεταγραφής του από τη Δυναμό Ζάγκρεπ στην Τότεναμ με τον τότε αρχηγό της Δυναμό Ζντράβκο Μάμιτς.

Ο Ζντράβκο Μάμιτς αλλά και ο αδελφός του Ζόραν καταδικάστηκαν στις αρχές Ιουνίου. Ο πρώτος σε κάθειρξη 6½ χρόνων και ο Ζάραν σε φυλάκιση 4 χρόνων και 11 μηνών. Γενικότερα η ομάδα υπό τον Ζντράβκο Μάμιτς φέρεται να ιδιοποιήθηκε 17 εκατομμύρια ευρώ σε μια σειρά μεταγραφών.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το βίντεο που ανέβασε ο αμυντικός Ντέγιαν Λόβρεν μετά τη νίκη επί της Αργεντινής όπου στα αποδυτήρια παίκτες φαίνεται να τραγουδάνε ένα τραγούδι της κροατικής οργάνωσης Ουστασά που ιδρύθηκε το 1929 και μετατράπηκε σε μια φασιστική οργάνωση που έκανε αποτρόπαια εγκλήματα και κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: