23.7.18

Mία συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία...

Ο θάνατος που έφερε στο προσκήνιο μία συγκλονιστική οικογενειακή ιστορίαΤη σιωπή του θα κληθεί να λύσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο 55χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι, πριν από περίπου δέκα μήνες, δολοφόνησε με φρικτό τρόπο την...
18χρονη κόρη του Ειρήνη μέσα στο σπίτι τους, στην Πετρούπολη.

Το δικαστήριο καλείται σήμερα Δευτέρα να ρίξει φως στις συνθήκες θανάτου της άτυχης κοπέλας που, σύμφωνα με την κατηγορία, μαρτύρησε στα χέρια του πατέρας της ο οποίος, αφού της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, τη στραγγάλισε, την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους. Το κορίτσι ξεψύχησε στο Θριάσιο όπου νοσηλεύτηκε για λίγα εικοσιτετράωρα με τους γιατρούς να ελπίζουν σε ένα θαύμα το οποίο, τελικά, δεν έγινε.

Το έγκλημα ήρθε στο φως όταν πυροσβέστες που ειδοποιήθηκαν για την πυρκαγιά, απεγκλώβισαν από το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου στην Πετρούπολη, την 18χρονη και τον πατέρα της. Ο θάνατος της Ειρήνης έφερε στο προσκήνιο μία συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία. Στο σπίτι της Πετρούπολης οι καυγάδες ήταν κάτι συνηθισμένο και τον περασμένο Αύγουστο η μητέρα της Ειρήνης είχε φύγει για ακόμη μία φορά από την Πετρούπολη παίρνοντας μαζί της και τον 13χρονο γιο της.

Το ζευγάρι είχε χωρίσει πέντε χρόνια νωρίτερα, ωστόσο, στο διάστημα που μεσολάβησε είχαν γίνει πολλές προσπάθειες επανασύνδεσης για χάρη των παιδιών. Αυτή τη φορά, όμως, η γυναίκα έφυγε αποφασισμένη να μη γυρίσει με προορισμό την Κέρκυρα αφήνοντας, όμως, πίσω της την 18χρονη Ειρήνη η οποία σπούδαζε στην Αθήνα.

Ο 55χρονος φέρεται να μην δεχόταν τον χωρισμό τους και της ζητούσε επίμονα να επιστρέψει με την 18χρονη, όμως, να στέλνει ένα μήνυμα από το κινητό της ζητώντας από την μητέρα της να μην γυρίσει πίσω. «Μην τον πιστεύεις, δεν αλλάζει αυτός. Μην γυρίσεις πίσω θα σε σκοτώσει» φέρεται να έγραψε το άτυχο κορίτσι στην μητέρα του, λίγες ώρες πριν το μοιραίο τέλος. Σύμφωνα με τις αρχές, αυτό το μήνυμα το οποίο ο πατέρας διάβασε στο κινητό της κόρης του σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν ενέκρινε την σχέση της όπλισαν το χέρι του.

Η μητέρα της 18χρονης κάνει λόγο για προμελετημένο έγκλημα και επικαλείται, μεταξύ άλλων, μήνυμα το οποίο της είχε στείλει ο κατηγορούμενος πριν γίνει το κακό. «Σου ξημέρωσε μαύρη μέρα και ζωή γλυκιά μου» εμφανίζεται να της λέει, συμπληρώνοντας: «Όταν διαβάζεις αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι είμαστε πλέον ν…. Τουλάχιστον θα έρθεις στην κηδεία μας. Τώρα κάτι είναι κι αυτό. Έδωσες πολύ πόνο και σου επιστρέφεται τώρα… Καλή αντάμωση… γλυκιά μου…».

Η ιατροδικαστική έκθεση καταγράφει την άγρια κακοποίηση που υπέστη η 18χρονη. Το κορίτσι, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, έφερε ίχνη στραγγαλισμού και παρουσίαζε απόφραξη των αναπνευστικών οδών, καθώς ο πατέρας της φέρεται να της είχε φράξει το στόμα και την μύτη προκειμένου να της προκαλέσει ασφυκτικό θάνατο.

Στο σώμα της 18χρονης υπήρχαν μαχαιριές στο λαιμό, στο στέρνο και στο μάγουλο, ενώ εντοπίστηκαν αμυχές στο χέρι της, που προκλήθηκαν ενώ προσπαθούσε να αμυνθεί.

Ο 55χρονος, ο οποίος φέρεται να επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα, θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και εμπρησμό.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η θέση που θα πάρει ο κατηγορούμενος απέναντι στα αδικήματα που αντιμετωπίζει καθώς, μέχρι τώρα, έχει κάνει χρήση του δικαιώματος της σιωπής με αποτέλεσμα να μην έχει καταγραφεί η δική του εκδοχή για τις δραματικές στιγμές που διαδραματίστηκαν στο σπίτι της Πετρούπολης...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: