30.7.18

Κατεβάζει ρολά το Mega...

Με τη δημοσίευση των αποφάσεων του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, επί των προσφύγων των τηλεοπτικών σταθμών, το Mega θα πρέπει να κλείσει. Η αίτησή του, όπως και των...
υπολοίπων, έχει απορριφθεί και συνεπώς θα τεθεί σε ισχύ η απόφαση για τη διακοπή λειτουργίας του, η οποία θα προωθηθεί εκ νέου σε ΕΕΤΤ και Digea. 

Οι τράπεζες θα ακολουθήσουν τον δρόμο της ειδικής εκκαθάρισης της εταιρείας, στους λογαριασμούς της οποίας βρίσκονται δεσμευμένα 55 εκατ. ευρώ. Θα ακολουθήσει ο πλειστηριασμός για το σήμα του Mega και την πολύτιμη και χρυσοφόρο ταινιοθήκη του, αν και λέγεται πως οι τράπεζες ενδέχεται να ακολουθήσουν την τακτική της ενοικίασής της.

Αυτά θα συμβούν και το Mega θα αποσυρθεί από τον τηλεοπτικό χάρτη, εκτός κι αν υπάρχει, στο παρασκήνιο, άλλη απόφαση διάσωσης του καναλιού. Για το κοινό του 10% που διαθέτει στις ηλικίες που επιλέγουν οι διαφημιστές οι άλλοι σταθμοί δαπανούν τον χρόνο τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ.

Τυπικά, η Τηλέτυπος, όπως και κάθε άλλη εταιρεία, μπορεί να διεκδικήσει μία από τις δύο «ορφανές» άδειες καταθέτοντας σχετικό αίτημα στο ΕΣΡ, από το οποίο θα προκύπτει πως διαθέτει την απαιτούμενη χρηματική εγγύηση των 3 εκατ. ευρώ. Οι δύο άδειες είναι προς διεκδίκηση μέχρι και την προκήρυξη των θεματικών αδειών εθνικής εμβέλειας...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: