16.7.18

Η Novartis… φτιάχνει τα ψηφοδέλτια της ΝΔ...


Οι εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis προκαλούν πανικό στη ΝΔ. Λογικό, μια και κορυφαία στελέχη της που εμπλέκονται στην καυτή δικογραφία βρίσκονται στο...
μικροσκόπιο της ελληνικής δικαιοσύνης.

Το ερώτημα λοιπόν που πλανάται, σαν φάντασμα, στην Πειραιώς είναι το εξής: τι θα κάνουν στην περίπτωση που, πριν τις εκλογές, ασκηθούν διώξεις για κάποιους γαλάζιους βουλευτές; Θα συμμετάσχουν ή όχι στα ψηφοδέλτια;

Στην περίπτωση, πάντως, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέξει να τους παράσχει, δια των ψηφοδελτίων, κάλυψη τότε θα κατηγορηθεί- και δικαίως- για συγκάλυψη, καθώς κι ότι τελεί υπό καθεστώς πανικού και ιδιότυπης ομηρίας.

Στην άλλη την απίθανη περίπτωση να αποκλείσει δηλαδή από τις γαλάζιες λίστες όσους το όνομά τους εμπλέκεται στο Novartis-gate τότε είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι το κόμμα θα διασπαστεί.

Το γιατί είναι εύκολο να το αντιληφθεί κανείς: φανταστείτε, ας πούμε, να πει ο πρόεδρος της ΝΔ ότι αποκλείει από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, λόγω Novartis, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Άδωνη Γεωργιάδη… Ούτε ψύλλος (καλαματιανός) στον κόρφο του.

Εξάλλου είναι γνωστό στους παροικούντες την γαλάζια Ιερουσαλήμ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απλά «σκιώδης» πρόεδρος της ΝΔ και ο πραγματικός αρχηγός είναι ο βουλευτής Μεσσηνίας, Αντ. Σαμαράς.

Για όλα αυτά- και όχι μόνο- ο Κ. Μητσοτάκης είναι αναγκασμένος να πάει στις εκλογές έχοντας στις πλάτες του… μια Novartis, έναν Σαμαρά, έναν Άδωνη, τις έξαλλες και ακροδεξιές δυνάμεις που κάνουν κουμάντο στο κόμμα του και φυσικά και εκείνη την …άτιμη την offshore που φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει τόσο τις επιχειρήσεις της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, του γνωστού κομιστή, Θέμου Αναστασιάδη.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: