2.8.18

Ανατροπή: «Ναι» Βασιλειάδη στους «14»...

...με αντάλλαγμα… τους δανεικούς!...

Προς λύση φαίνεται να οδεύει το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις 7 ΠΑΕ που δεν έχουν βρει τηλεοπτικό συμβόλαιο και οι οποίες απειλούν να...
τινάξουν στον αέρα την πρεμιέρα του πρωταθλήματος!

Η λύση που είναι εξαιρετικά πιθανό πλέον να δοθεί, περνάει μέσα από την πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη η οποία φαινόταν πως είχε ναυαγήσει οριστικά!

Θυμίζουμε πως ο υπουργός είχε εξασφαλίσει ένα 5ετές εγγυημένο πακέτο οικονομικής στήριξης μέσω σύμπραξης της Nova με την ΕΡΤ, ύψους περίπου 250 εκατ. ευρώ. Ως αντάλλαγμα, ζητούσε την μείωση του αριθμού των ομάδων της Super League σε 12 από την σεζόν 2019-20.

Η λίγκα έχει αποφασίσει να μειώσει τις ομάδες σε 14, χωρίς να δεσμεύεται ότι θα τις κάνει 12, γεγονός που καθιστούσε αδύνατη την όποια συμφωνία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA, η κατάσταση μοιάζει να ανατρέπεται:

Έγκυρες πηγές αναφέρουν, ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης προτίθεται εν τέλει να μην επιμείνει στον αριθμό «12», αλλά να αποδεχτεί την μείωση των ομάδων σε 14.

Όμως, για να κάνει αυτή την υποχώρηση, θα ζητήσει την θέσπιση ενός ακόμη όρου, πέραν των υπολοίπων που είχε ήδη αποδεχτεί ο συνεταιρισμός.

Ο όρος αυτός, αφορά τον περιορισμό στους δανεισμούς ποδοσφαιριστών μεταξύ των ομάδων της Super League! Ένα θέμα που ο υφυπουργός Αθλητισμού θεωρεί πως πλήττει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος και χρειάζεται απαραιτήτως ρύθμιση. Ιδανική για εκείνον, θα ήταν η δημιουργία «Β’ Ομάδων», όπου οι ΠΑΕ της Super League θα διοχέτευαν εκεί τους ποδοσφαιριστές, που σήμερα δίνουν δανεικούς δεξιά και αριστερά. Ο περιορισμός δεν θα είναι αυθαίρετος, αλλά πολύ συγκεκριμένος (θα οριοθετεί πόσους μπορείς να δίνεις δανεικούς και πού) και θα ισχύει από την σεζόν 2019-20.

Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω και την υποχώρηση του Γιώργου Βασιλειάδη, ΔΕΝ θα ισχύει ως είχε και η 5ετής διάρκεια του πακέτου οικονομικής στήριξης από Nova και ΕΡΤ. Αυτό θα μετατραπεί πιθανότατα σε διετές, με την δυνατότητα να επεκταθεί για 3 ακόμη χρόνια, αν υλοποιούνται πιστά όλοι οι όροι.

Θυμίζουμε ότι οι υπόλοιποι όροι που έχει θέσει ο υπουργός για μπει στο παιχνίδι η ΕΡΤ (και τους οποίους έχει ήδη αποδεχτεί η Super League), είναι: Θέσπιση ρητρών για τα αρνητικά φαινόμενα. Έλεγχος ανά τρίμηνο –από ελεγκτική εταιρία- της οικονομικής υγείας κάθε ΠΑΕ, με ρήτρα για την επιδείνωση της οικονομικής της κατάστασης. Υποχρέωση έγκαιρης εξόφλησης των οφειλών προς Δημόσιο, παίκτες και προπονητές, με ρήτρα αντίστοιχη του ποσού των χρεών. Επίσης, ρήτρες για επεισόδια, για δυσφήμιση του αθλήματος και για τη χειραγώγηση αγώνων.

Παράλληλα όμως, θεσπίζονται και επιβραβεύσεις για τα ορθά αθλητικά και επιχειρηματικά μοντέλα (για την αύξηση των θεατών, για την παραμονή στην κατηγορία, για την ανάδειξη Ελλήνων παικτών μικρότερης ηλικίας, για τη συνολική συγκομιδή βαθμών, για τη μη δημιουργία περιστατικών βίας).

Οι μέρες που θα ακολουθήσουν είναι εξαιρετικά κρίσιμες και στόχος είναι, στις 9 Αυγούστου που έχει προγραμματίσει η λίγκα την Γενική της Συνέλευσή, το θέμα να έχει κλείσει θετικά για όλους...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: