29.8.18

Αμετακίνητη η ΠΝΟ για την απεργία στις 3 Σεπτέμβρη...


Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων που έχει εξαγγείλει για τις 3 Σεπτεμβρίου η ΠΝΟ καθώς μέχρι σήμερα δεν...
βρέθηκε κανένα σημείο σύγκλισης με τους ακτοπλόους στο βασικό αίτημά τους, που είναι η ανανέωση των ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις.

Το πρωί συνεδρίασε η διοίκηση της ΠΝΟ με κύριο θέμα την πληρέστερη οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ (ακτοπλόοι) Μιχάλης Σακέλλης, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να γίνει καμιά συζήτηση καθώς υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από ναυτεργάτες που ήταν συγκεντρωμένοι στην αίθουσα.

Σε ανακοίνωσή της πριν από λίγο η ΠΝΟ ξεκαθαρίζει ότι η απεργία στις 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά με προοπτική κλιμάκωσης και προειδοποιεί ότι «οι όποιες απεργοσπαστικές προσπάθειες από τον οποιοδήποτε και αν αποπειραθούν όχι μόνο θα πέσουν στο κενό αλλά και θα καταγγελθούν δημόσια, ειδικά και επώνυμα».

Τονίζει, επίσης, πως η κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά «ότι αποκλειστικά υπεύθυνη γι’ αυτές τις καταστάσεις είναι η ίδια η εργοδοσία, η οποία με την αθέμιτη τακτική κωλυσιεργία της που ακολούθησε και ακολουθεί, και εμμένοντας στις στείρες διαπραγματευτικές της θέσεις αρνούμενη να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια, χωρίς να υποτιμάται η σημασία και των λοιπών εκκρεμούντων αιτημάτων του κλάδου μας, μας έσπρωξε στην κυριολεξία στη λήψη της απόφασης για κήρυξη και πραγματοποίηση της απεργιακής μας κινητοποίησης στις 3-9-2018 με προοπτική κλιμάκωσης».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: