30.8.18

«Ο λαός θα κάνει ταμείο στο τέλος της 4ετίας»...

«Δεν είναι ώρα να μιλάμε για εκλογές, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας» ήταν η απάντηση του νέου υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση σε ερώτηση για την...
πιθανότητα εκλογών.

«Στόχος της κυβέρνησης, όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός, είναι η εξάντληση της τετραετίας. Τότε θα προσφύγουμε στις κάλπες και τότε ο ελληνικός λαός θα κάνει ταμείο για το πώς παραλάβαμε τη χώρα και πώς την παραδίδουμε» πρόσθεσε.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο», ο κ. Χαρίτσης εξήγησε πως μία από τις προτεραιότητές του είναι η εφαρμογή και υλοποίηση της μεταρρύθμισης του «Κλεισθένη».

«Αυτό που πάντα στηρίζαμε ως κυβέρνηση είναι η αποκέντρωση, η λαϊκή συμμετοχή στα κοινά, η αυτοδιοίκηση εν τοις πράγμασι των τοπικών κοινωνιών» τόνισε και προανήγγελλε και άλλες μεταρρυθμίσεις: « Είχαμε πει στη βουλή ότι ο ‘Κλεισθένης’ ήταν μία σημαντική τομή, αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλες μεταρρυθμίσεις. 

Ο ‘Κλεισθένης ΙΙ’, ο ‘Κλεισθένης ΙΙΙ’, τομές απαραίτητες για να λυθούν τα προβλήματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γιατί οι δήμοι επωμίστηκαν πολλές αρμοδιότητες, χωρίς όμως να τους δοθούν τα εργαλεία για τις φέρουν εις πέρας».

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη και τα τοπικά έργα υποδομής ο νέος υπουργός Εσωτερικών απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για διάλογο και συνεργασία ώστε να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο όλες αυτές οι χρηματοδοτικές δυνατότητες. 

«Γιατί το ζητούμενο στην μεταμνημονιακή εποχή είναι η Ανάπτυξη να έχει αντίκρισμα στις τοπικές κοινωνίες. Γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για Ανάπτυξη χωρίς την υλοποίηση τοπικών έργων που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των πολιτών» δήλωσε ο κ. Χαρίτσης και προσέθεσε: «έχουμε σταθερή πολιτική βούληση σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων».

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: