25.8.18

AEK - ΠΑΣ Γιάννινα: 2-0...


 Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ: 0-1...
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την υπεράσπιση των κεκτημένων η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, που «καθάρισε» 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Μάρκο Λιβάια.
Ο...
παίκτης των κιτρινόμαυρων απέδειξε την κλάση του και οδήγησε την ομαδα του στη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα (2-0 εντός έδρας) στην πρεμιέρα της Σουπερλίγκας. Ο Κροάτης επιθετικός ξεκλείδωσε την άμυνα των φιλοξενούμενων στο 37’ σερβίροντας έτοιμο γκολ στον Πόνσε, που άνοιξε… λογαριασμό με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ο Λιβάια τελείωσε ιδανικά την ωραία συνεργασία των Γκάλο-Μπακάκη για να διαμορφώσει στο 2-0 στο 47’ και να αποδείξει ότι αυτός ανέλαβε πλέον ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια της «Ένωσης» να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Καλή η εικόνα του «Δικέφαλου» για 50-55 λεπτά, ωστόσο στη συνέχεια έριξε στροφές κάνοντας συντήρηση δυνάμεων.

«Φρέσκαρε» την ενδεκάδα του ο Ουζουνίδης, που είχε στο μυαλό του τη ρεβάνς με τη Βίντι την Τρίτη στο ΟΑΚΑ. Στην αντίπερα όχθη, η εικόνα του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αποκαρδιωτική, αφού περιορίστηκε σε πλήρως παθητικό ρόλο και δεν απείλησε.

Πως έπαιξαν

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επιχείρησε μερικό ροτέισον φρεσκάροντας την ενδεκάδα του, η οποία είχε 5 αλλαγές σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό αγώνα της Τετάρτης. Ο Μπάρκας υπερασπίστηκε την εστία της ΑΕΚ, ενώ την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Λόπες. Από τα δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν στη μεσαία γραμμή οι Γκάλο, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Μπακασέτας, ενώ ο Λιβάια έπαιξε πίσω από τον Πόνσε στο 4-4-1-1 της «Ένωσης».


Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-4-2 έχοντας ως τερματοφύλακα τον Βελλίδη. Στην οπισθοφυλακή του ΠΑΣ οι Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Κακουμπά, ενώ μπροστά τους χρησιμοποιήθηκαν οι Νικολιάς, Λίλα, Κάστρο, Τσικάρσκι. Επιθετικό δίδυμο οι Ξυδάς, Γιάκος.


Το ματς


Η ΑΕΚ ανέλαβε από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει πολλούς διαδρόμους για την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα, οι παίκτες του οποίου επιδόθηκαν σε σκληρά μαρκαρίσματα στο πρώτο 20λεπτο. Η σημαντικότερη ευκαιρία της «Ένωσης» στα πρώτα λεπτά ήρθε στο 7’, με τον Πόνσε να πλασάρει ανενόχλητος μέσα από τη μικρή περιοχή, ωστόσο ο Βελλίδης ήταν σε καίρια θέση και έδιωξε την μπάλα.

Ο… έλεγχος του ρυθμού δεν απέφερε κάποια άλλη μεγάλη στιγμή για την ομάδα του Ουζουνίδη, που προσπαθούσε να απειλήσει με μακρινά σουτ. Ο ΠΑΣ απείλησε στο 34’, με τον Ξύδα να φεύγει γρήγορα στην κόντρα και να σουτάρει μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα κόντραρε στον Τσόσιτς.

Τρία λεπτά αργότερα (37’), η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ, με τον Λιβάια να «ζαλίζει» τον Σκόνδρα και να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Πόνσε, ο οποίος εκτέλεσε μέσα από την περιοχή τον Βελλίδη για να γράψει το 1-0. Στο εναπομείναν διάστημα του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με την «Ένωση» να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη 1-0 κόντρα σε έναν «ακίνδυνο» ΠΑΣ.

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ: 0-1

Ιδανική πρεμιέρα για την ΑΕΛ, «μαύρη» για τον Απόλλωνα στη νέα Σούπερ Λίγκα. 

Χάρη στη γκολάρα του Ντέλετιτς (30’), οι «βυσσινί» απέδρασαν, σχετικά εύκολα, με σκορ 1-0 από τη Ριζούπολη και μπήκαν με… γκάζι στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, η ελαφρά ταξιαρχία ξεκινά... πολύ άσχημα, δεδομένου πως μιλάμε για εντός έδρας ήττα, κόντρα σε ομάδα που θεωρητικά έχει ίδιους στόχους κι ενώ φυσικά φέτος πέφτουν τρεις ομάδες στη δεύτερη κατηγορία. 

Σωστά στημένη τακτικά η φιλοξενούμενη ομάδα, έκλεισε σχεδόν στο απόλυτο τους διαδρόμους προς την εστία της και απειλήθηκε ελάχιστα από τους παίκτες του Ίσμαελ που έδειξαν να μην έχουν βρει ακόμα «χημεία» λόγω και των πολλών μεταγραφών που έγιναν το καλοκαίρι. 

Δεν είχε δυσκολίες το διαιτητικό τρίο. Ο ρέφερι, Γκορτσίλας, βέβαια, ελέγχεται για τη φάση στο 11' όπου έδειξε κίτρινη κάρτα στον Φατιόν της ΑΕΛ, αν και το μαρκάρισμά του ήταν εγκληματικό και θα μπορούσε να σηκώσει μέχρι και κόκκινη... 

πηγη sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: