25.8.18

Η Airbnb αντεπιτίθεται...


H πλατφόρμα υπηρεσιών ενοικίασης κατοικιών Airbnb Inc. κάνει μήνυση στις αρχές της...
Νέας Υόρκης και στρέφεται εναντίον νόμου που εγκρίθηκε πρόσφατα και επιτρέπει τη συλλογή δεδομένων από οικοδεσπότες της, υποστηρίζοντας ότι το διάταγμα παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματα των χρηστών.   

Η Airbnb περνά στην αντεπίθεση καθώς θέλει να αποφύγει τα εκατομμύρια σε απώλειες όταν ο νόμος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για την αστυνόμευση βραχυπρόθεσμων μισθώσεων κατοικιών, θα τεθεί σε ισχύ αυτό το χειμώνα.   

Η νομοθεσία της Νέας Υόρκης απαιτεί από την Airbnb και παρόμοιους ιστότοπους να μοιραστούν τα ονόματα και τις διευθύνσεις των οικοδεσποτών τους με το αρμόδιο γραφείο ελέγχου της πόλης.   Μετά την πρώτη μήνυση της Airbnb την Παρασκευή το πρωί, μια αντίστοιχη πλατφόρμα, η HomeAway, στράφηκε επίσης νομικά εναντίον της Νέας Υόρκης.   

«Το διάταγμα παραβιάζει τα βασικά συνταγματικά δικαιώματα», ανέφερε η Airbnb στη μήνυση που κατατέθηκε στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης την Παρασκευή.   

Η Νέα Υόρκη, η οποία αντιμετωπίζει στεγαστικό πρόβλημα, εργάστηκε σκληρά για το πώς να επιβάλει τη ρύθμιση για τον έλεγχο της Airbnb και άλλων υπηρεσιών ενοικίασης κατοικιών.   

Οι ρυθμιστικές αρχές υποστηρίζουν ότι τα βραχυπρόθεσμα μισθώματα, τα οποία μπορούν να είναι πιο επικερδή από τις μακροπρόθεσμες μισθώσεις, διαταράσσουν τις γειτονιές και οδηγούν τα ενοίκια στα ύψη. Η νέα νομοθεσία έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους αξιωματούχους επαρκή πληροφόρηση ώστε να εντοπίζει τους οικοδεσπότες της Airbnb, οι οποίοι λειτουργούν εκτός των αυστηρών νόμων περί κατανομής κατοικίας.   

Αυτός ο νόμος παρέχει στην πόλη τα κρίσιμα δεδομένα που χρειάζεται για να διατηρήσει τις ισορροπίες, να κρατήσει τους επισκέπτες ασφαλείς και να διασφαλίσει ότι οι κάτοικοι αισθάνονται ασφαλείς στα σπίτια και τις γειτονιές τους, αναφέρει μεταξύ άλλων στέλεχος της ρυθμιστικής αρχής.   Πηγές της Airbnb είπαν ότι ο νέος νόμος είναι ένα καταστροφικό πλήγμα για την εταιρεία. Η Νέα Υόρκη είναι μία από τις πιο δημοφιλείς αγορές της Airbnb και η νομοθεσία θα μπορούσε να οδηγήσει και άλλες πόλεις να λάβουν τέτοια μέτρα.

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: