22.8.18

Bγήκαμε από τα μνημόνια, θα μπούμε στο γύψο;..

Η ρητορική με την οποία η ΝΔ σχολιάζει την έξοδο από τα μνημόνια και σύρεται πίσω από την ακροδεξιά της εμπροσθοφυλακή αποκαλύπτει μια...
επικίνδυνη αντιδημοκρατική νοοτροπία που πλέον δεν διστάζει να εκδηλώνεται απροκάλυπτα.

Από τη μία ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίζεται πως οι χουντικοί ήταν καλύτεροι από τον Τσίπρα, υπενθυμίζοντας τις θερμές του σχέσεις με τους Απριλιανούς. Από την άλλη ο Μάκης Βορίδης αποδίδει τη χρεοκοπία της χώρας στην... «ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς» ενώ επισημαίνει την ανάγκη όταν η ΝΔ πάρει την εξουσία να κάνει «αλλαγές στο κράτος και τους θεσμούς για να μην επανέλθει η Αριστερά».

Η ευφάνταστη «ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς» αποτελεί ορολογία που μεταχειρίστηκε η ακροδεξιά για να περιγράψει τον μεταπολιτευτικό εκδημοκρατισμό της χώρας αλλά τώρα χρησιμοποιείται για να αποδώσει την ευθύνη για τη χρεοκοπία στον μοναδικό πολιτικό χώρο που δεν διαχειρίστηκε εξουσία! Όμως η ανερυθρίαστη προτροπή για επαναφορά ενός «κράτους της Δεξιάς» που θα απονομιμοποιεί την Αριστερά, ξεθάβει τις χειρότερες εμφυλιοπολεμικές πρακτικές και το χειρότερο ρεβανσιστικό πρόσωπό της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φαίνεται αδύναμος να αρθρώσει πολιτικό λόγο και υποτάσσεται εδώ και καιρό στην ακροδεξιά πτέρυγα που δίνει τον τόνο των πολιτικών επιλογών και της χυδαίας ρητορικής, την ώρα μάλιστα που το κόμμα του κατηγορεί την κυβέρνηση για πόλωση. Από κοντά και το εξουσιομανές ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά, που αναπαράγει την ίδια καθεστωτική οικογενειοκρατία και σιωπά «προ του κομμουνιστικού κινδύνου».

Το μόνο που δεν ζήτησαν ακόμη είναι να ανοίξουν τα ξερονήσια για τους Αριστερούς. Τους πρόλαβε εξάλλου πρόσφατα ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς. Ο νοσηρός αντιδημοκρατικός κατήφορος δείχνει ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια ενοχλητική αλήθεια για τα τζάκια που διέπονται από ιδιοκτησιακή αντίληψη για τη χώρα...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: