10.8.18

«Παράθυρο» για μη μείωση των συντάξεων από την Αχτσιόγλου...

Η υπουργός Εργασίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «να μην υπάρξουν περαιτέρω επιβαρύνσεις στους συνταξιούχους» και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα εξετάσει τα δημοσιονομικά περιθώρια μετά την...
ολοκλήρωση του προγράμματος, στις 20 Αυγούστου.

Η Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε (ΕΡΤ1), εκτίμησε πως «υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο» προκειμένου «να μην υπάρξουν περαιτέρω επιβαρύνσεις στους συνταξιούχους».

Η υπουργός αποσαφήνισε ότι, όταν οι Ευρωπαίοι επισημαίνουν ότι τα συμφωνηθέντα θα πρέπει να τηρούνται, αναφέρονται στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων και όχι των μέτρων αφού νωρίτερα είχε υπογραμμίσει πως «σε επίπεδο πολιτικής, μπορούμε να επιδιώξουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση σχετικά με το μήνυμα που θα σταλεί από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η υπουργός Εργασίας απάντησε ότι πλέον ολοκληρώνεται το πλαίσιο των μνημονίων, καταγράφεται ήδη μία σημαντική ανάκαμψη της οικονομίας και μπορούμε να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα, όπως έχει αποτυπωθεί και στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, η κ. Αχτσιόγλου ανέλυσε και τους τρεις άξονες πάνω στους οποίους δουλεύει το υπουργείο Εργασίας και οι οποίοι είναι:

1) Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η οποία ξεκλειδώνει, μετά τις 20 Αυγούστου.

2) «Ο δεύτερος άξονας είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία κρίνεται αναγκαία, για να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων».

3) «Ο τρίτος άξονας είναι η καταπολέμηση της παραβατικότητας στους χώρους εργασίας» σημείωσε η υπουργός.

Η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), σύμφωνα με την οποία η ανεργία έπεσε κάτω από το 20% και διαμορφώθηκε στο 19,5%, τον Μάιο του 2018, λέγοντας πως «επιβεβαιώνει την καθοδική πορεία της ανεργίας». Τόνισε δε ότι, κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., καταγράφεται μία σημαντική πτώση, περίπου στις επτά ποσοστιαίες μονάδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: