1.8.18

Το ΚΙΝΑΛ προετοιμάζεται...

Η χθεσινή ηχηρή παρέμβαση του Κινήματος Αλλαγής με την ερώτηση των 9+ σημείων προς τον Υπουργός Εσωτερικών μαζί με τον...
πίνακα του χρονικού των ελλείψεων, παραλείψεων και ευθυνών όσων ενεπλάκησαν στην αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης ήταν μόνο η αρχή της προσπάθειας να αναδειχθούν όλες οι πτυχές της κυβερνητικής ανικανότητας και επικινδυνότητας όπως λένε απο τη Χαριλάου Τριοκούπη.

Στη Βουλή η αντιπαράθεση
Η υπόθεση δεν θα επιτρέψουν να ξεχαστεί επισημαίνουν απο το ΚΙΝΑΛ το οποίο τώρα με την Εύη Χριστοφιλοπούλου ως αρμίδια τομεάρχη εσωτερικών και προστασίας του πολίτη προετοιμάζεται για μια κατα μέτωπο επίθεση στους Υπουργούς και τα στελέχη που επέδειξαν τραγικές ανεπάρκειες σε μια ακόμη μείζονα κρίση.

Η ολομέλεια της Βουλής είναι το πεδίο στο οποίο το ΚΙΝΑΛ μέσω της ΔΗΣΥ θα επιδιώξει να δοθεί η κορυφαία μάχη με την κυβέρνηση και όπως παρατηρούσε στέλεχος με γνώση της επικοινωνίας του κόμματος «εκεί θα είναι και η μητέρα των μαχών».

Η επιλογή της Φώφης Γεννηματά είναι ξεκάθαρη και έχει γίνει σεβαστή απο όλους και με αυστηρή πειθαρχία: Να μην γίνει σπέκουλα πάνω στους νεκρούς, αλλά στους πιο υψηλούς τόνους να εξαπολύσουν με επιχειρήματα μια οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Αυτό φαίνεται και απο τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουν μέχρι αυτή την ώρα να τοποθετούνται και τα στελέχη τόσο στα θερινά τμήματα της Βουλής όσο και στα τηλεοπτικά πάνελ αποφεύγοντας ρητορικές εξάρσεις.

«Δεν πρέπει να περάσουμε τη λεπτή γραμμή να μετατραπεί η εθνική τραγωδία σε μια κλασική αντιπαράθεση με όρους ξεκατινιάσματος» σημείωνε κορυφαίο στέλεχος στο newpost.

Ο μόνος δρόμος είναι η παραίτηση
Παράλληλα με την καταγραφή των στοιχείων, που θα συνεχιστεί μέσα και απο τα όσα προκύπτουν απο τη δημοσιογραφική έρευνα και απο τα δεδομένα που θα έρχονται στο φως για τους επιχειρησιακούς χειρισμούς γίνεται και μια επεξεργασία των ευθυνών της κυβέρνησης στο κομμάτι της πρόληψης.

Τα επικοινωνιακά κόλπα τελείωσαν για τον Αλέξη Τσίπρα λένε απο τη Χαριλάου Τρικούπη ο οποίος πλέον είναι αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα να συγκρίνει την κυβέρνησή του με τις προηγούμενες απεμπολώντας το βασικό του όπλο, αυτό της «άφθαρτης» και «ικανότερης» αριστερής διακυβέρνησης.

Η ίδια εξάλλου η κα Γεννηματά με την τελευταία παρέμβασή της επέρριψε εξολοκλήρου την ευθύνη στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και στο εξής η φαρέτρα της γεμίζει απο ένα ακόμη επιχείρημα επιβεβαιωμένο απο τα ίδια τα γεγονότα στο Μάτι και τη Ραφήνα: την ανεπάρκεια της κυβέρνησης όχι μόνο στα θέματα της οικονομίας, μετά το χθεσινό χαστούκι του ΔΝΤ, αλλά και στο μείζον ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών.

Τα νέα δεδομένα, που έφερε η εθνική καταστροφή δεν αλλάζουν τη στρατηγική της κας Γεννηματά, αλλά φέρνουν μια αναδιάταξη στο σχεδιασμό του κόμματος, ο οποίος όμως απαιτεί ακόμη πιο λεπτούς χειρισμούς σε μια στιγμή που έχουν εξαντληθεί για τον ΣΥΡΙΖΑ τα επικοινωνιακά εφόδια.

Όπως επισημαίνουν η εθνική τραγωδία έκανε πλέον ξεκάθαρο σε όλο τον κόσμο την ανεπάρκεια του ίδιου του κ. Τσίπρα.

Με βάσει μάλιστα και την τοποθέτηση των φίλα προσκείμενων μέσων ενημέρωσης και τη σκληρή κριτική που άσκησαν για εξάντληση της επικοινωνιακής διαχείρισης εντείνουν τα διαλυτικά φαινόμενα στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Πλέον δεν μπορεί να προστατευτεί ο Πρωθυπουργός επισημαίνουν απο το ΚΙΝΑΛ, παρά τις άτσαλες απόπειρες των συνεργατών του, ενώ τώρα έχουν έναν επιπλέον λόγο να θεωρούν οτι όλα είναι και πάλι ανοιχτά στην πολιτική σκηνή και χωρίς να αποκλείουν ο κ. Τσίπρας να επιλέξει ηρωική έξοδο στήνοντας κάλπες πολύ σύντομα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: