20.8.18

Τυφώνας Μπαπέ, το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!...

Eίναι εδώ και δύο χρόνια το πιο «καυτό» όνομα νέου ποδοσφαιριστή παγκοσμίως. Θα κλείσει τα 20 του τον προσεχή Δεκέμβριο κι όμως έχει προλάβει να αφήσει άφωνο τον...
ποδοσφαιρικό πλανήτη με τα κατορθώματά του και να γίνει περιζήτητος από τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. 

Οι περισσότεροι λένε με σιγουριά ότι ο Μπαπέ θα είναι αυτός που θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια, ειδικά όταν θα περάσει η... μπογιά του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Λιονέλ Μέσι. 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην πρεμιέρα της Ligue 1, ήταν αυτός που χάρισε τη νίκγ στην Παρί Σεν Ζερμέν πετυχαίνοντας δύο γκολ σε 45 λεπτά και καταρρίπτοντας ένα ακόμα ρεκόρ καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής κάτω των 20 που έψει σημειώσει 30 γκολ στην μεγάλη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος (16 με τη Μονακό και 15 με την Παρί). 

Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, ο Μπαπέ έχει συνηθίσει να «σπάει» ρεκόρ... 

17 χρόνων και 2 μηνών: ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της Μονακό, σκόραρε στις 20 Φεβρουαρίου 2016 κόντρα στην Τρουά και ξεπέρασε έτσι στην κορυφή της λίστας τον σπουδαίο Τιερί Ανρί. 

18 χρόνων, 3 μηνών και 5 ημερών: στις 25 Μαρτίου 2017 έκανε ντεμπούτο με την εθνική ομάδα της Γαλλίας στο παιχνίδι με αντίπαλο το Λουξεμβούργο και έγινε έτσι ο πιο νέος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα των «τρικολόρ» από την εποχή του (γεννημένου το 1937) Βισνιέσκι. 

18 χρόνων, 4 μηνών και 20 ημερών: στις 9 Μαϊου 2017 σκόραρε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Γιουβέντους και έγινε ο νεότερος παίκτης που πέτυχε γκολ σε αυτή τη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. 

18 χρόνων, 8 μηνών και 23 ημερών: στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 ήταν ένας από τους σκόρερ της Παρί στο 5-0 επί της Σέλτικ και έγινε ο νεότερος σκόρερ των Παριζιάνων στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

18 χρόνων, 11 μηνών και 15 ημερών: στις 5 Δεκεμβρίου 2017, πέτυχε γκολ κόντρα στη Μπάγερν και έγινε ο πιο νέος ποδοσφαιριστής που σκόραρε δέκα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ ξεπερώντας τον Καρίμ Μπενζεμά. 

18 χρόνων, 11 μηνών και 18 ημερών: στις 7 Δεκεμβρίου 2017 κατέλαβε την έβδομη θέση στη λίστα των νικητών για τη «Χρυσή Μπάλα». Κανείς άλλος ποδοσφαιριστής μέχρι τότε στη δική του ηλικία δεν είχε καταφέρει να μπει στην πρώτη δεκάδα. 

19 χρόνων, 6 μηνών και 26 ημερών: στις 15 Ιουλίου 2018 έγινε ο νεαρότερος Γάλλος παίκτης που αγωνίστηκε σε τελικό Μουντιάλ. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε γίνει ο πιο νέος Γάλλος που αγωνίστηκε σε Παγκόσμιο Κύπελλο (κόντρα στην Αυστραλία) αλλά και ο νεότερος παίκτης που σκόραρε για τους «τρικολόρ» στην ιστορία της διοργάνωσης (κόντρα στο Περού). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: