29.8.18

Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του «Ελ. Βενιζέλος»...

Στους 500 βαθμούς η θερμοκρασία στο εσωτερικό του πλοίου (βίντεο)...

Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του επιβατικού – οχηματαγωγού «Ελ. Βενιζέλος» στο οποίο ξέσπασε φωτιά αργά το βράδυ της Τρίτης βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αρκετές ώρες μετά την...
περιπέτεια που έζησαν οι 875 επιβάτες που επέβαιναν στο πλοίο, η κάμερα του Alpha έχει καταγράψει τα όσα συνέβησαν στο γκαράζ το οποίο είχε «πνιγεί» από τους καπνούς.

Το βίντεο διάρκειας 7 λεπτών και 28 δευτερολέπτων, παρουσιάζει όλο το χρονικό της πυρκαγιάς στο γκαράζ του πλοίου.

Το πλοίο έχει πάρει κλίση - Άνοιξαν τρύπες
Το πλοίο έχει πάρει μεγάλη κλίση λόγω της συσσώρευσης υδάτων από την πυροσβεστική επιχείρηση, εντός του γκαράζ, ωστόσο μιλώντας νωρίτερα στο Newpost.gr ο Εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νικόλαος Λαγκαδιανός, τόνισε πως δεν υπάρχει ανησυχία και πως πρόκειται για μια διαχειρίσιμη κατάσταση, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο το περιστατικό.


Το έργο της πυροσβεστικής ωστόσο παραμένει δύσκολο ενώ στο εσωτερικό του πλοίου υπάρχουν ακόμη διάσπαρτες εστίες.

Παρά το γεγονός ότι άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και ξεφορτώθηκαν κάποια φορτηγά για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών, η πρόσβαση των πυροσβεστών στα γκαράζ δεν είναι εύκολη και σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση, αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού.

Στους 500 βαθμούς η θερμοκρασία στο εσωτερικό του πλοίου
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, μέσα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», έχουν αναπτυχθεί θερμοκρασίες ύψους 500 βαθμών Κελσίου, αντίστοιχων με εκείνες που καταγράφηκαν στο Μάτι, ενώ η προσέγγιση στο σημείο της φωτιάς είναι αδύνατη για τους πυροσβέστες.

Στην αναμονή για τις αποσκευές
Ακόμη ένα πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιβάτες είναι εκείνο των αποσκευών. Αρκετές είναι οι βαλίτσες και τα προσωπικά αντικείμενα που άφησαν πίσω τους ενώ εγκατέλειψαν το πλοίο, με αποτέλεσμα η αναμονή μέχρι να τα παραλάβουν να διαρκέσει από δυο έως τρεις μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους επιβάτες με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας έχουν καταλύσει σε ξενοδοχεία, ενώ ήδη αναχώρησε το πρωί και το βράδυ δρομολόγιο με προορισμό τα Χανιά.

Πάντως άγνωστο παραμένει πόσα από τα οχήματα που βρίσκονται ακόμη εντός του πλοίου έχουν υποστεί ζημιές, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newpost.gr στο πλοίο έχουν σημειωθεί σοβαρές βλάβες λόγω της φωτιάς.


Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινισθεί τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε κάποιο φορτηγό.

Το χρονικό
Περίπου στις 23:30 το πλοίο άρχισε να γεμίζει καπνούς, γεγονός που προκάλεσε την κινητοποίηση του προσωπικού το οποίο με την σειρά του προσπάθησε να καθησυχάσει τους επιβάτες, βεβαιώνοντάς τους ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο. Σημειώνεται ότι στο πλοίο με προορισμό τα Χανιά επέβαιναν 875 επιβάτες , 141 μέλη του πληρώματος ενώ στο γκαράζ ήταν παρκαρισμένα 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: