31.8.18

Άνθρωπος της οικογένειας Φλώρου...

...ο ανιψιός και σύμβουλος του Μητσοτάκη...

Ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη και σύμβουλός του, Γρηγόρης-Αλέξανδρος Δημητριάδης, είναι δικηγόρος της εταιρείας Energa της οικογένειας Φλώρου.

Ο γιος της...
Κατερίνας Μητσοτάκη (γιατί περί αυτού πρόκειται) έχει καταθέσει στον ανακριτή της υπόθεσης Energa Σπύρο Γεωργουλέα ότι έως το 2012 συνεργάστηκε με την Energa στα πλαίσια της δικηγορικής του ιδιότητας.

Όπως προκύπτει από την κατάθεση του ήταν αυτός που είχε εμπλοκή στη δημιουργία των offshore εταιρειών.

Όπως αποκαλύπτει το Documento της Κυριακής ο ανιψιός του Μητσοτάκη παρείχε υπηρεσίες στην οικογένεια Φλώρου και οι σχέσεις του δεν αφορούσαν μόνο παροχή νομικών υπηρεσιών.

Όταν ο Δημητριάδης καλείται από τον ανακριτή για την σχέση του με την Energa και την οικογένεια Φλώρου προσλαμβάνεται στο υπουργικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ήταν τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2013.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα φρόντισε να άρει το ασυμβίβαστο του συμβούλου και δικηγόρου εταιρειών ψηφίζοντας σχετική φωτογραφική διάταξη. Όλες οι λεπτομέρειες για τις σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη αποκλειστικά με την οικογένεια Φλώρου στο Documento της Κυριακής.

Δεν είναι τυχαίο πως αμέσως μετά την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάτω από τη γενική κατακραυγή πόσταρε στο Twitter πως:

«Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει πώς επί των ημερών της, οι ισχυροί του χρήματος που καταδικάζονται, βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον από τις φυλακές. Το κράτος Δικαίου δεν είναι παιχνίδι στα χέρια της. Συνιστά πρωτοφανή πρόκληση να ελευθερώνονται εγκληματίες με υπόγειες μεθοδεύσεις».


Παράλληλα βέβαια απέφυγε να αναφερθεί στο όνομα Φλώρου με τον οποίο σχετίζεται άμεσα ο ανιψιός του.



Ενδεικτικό είναι, μεταξύ πολλών άλλων ενδιαφερόντων που αναφέρει στην κατάθεσή του, το σημείο στο οποίο για να δικαιολογήσει την εμπλοκή του στην ίδρυση των offshore, υποστηρίζει ότι δεν είχε ιδέα για τις έκνομες δραστηριότητες του Φλώρου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι κατά το χρόνο που έλαβα τις προαναφερόμενες εντολές από τον Άρη Φλώρο δεν μπορούσα να φανταστώ ούτε υποψιάστηκα ότι πιθανόν να τελούνται παράνομες πράξεις και τούτο διότι έλαβα τις σχετικές εντολές παράλληλα με την τρέχουσα διαχείριση των λοιπών υποθέσεων του ομίλου και χωρίς να έχω χρόνο να τις αξιολογήσω. Άλλωστε, πέραν του ότι οι ελληνικές εταιρείες δεν είχαν κάποιο ορατό πρόβλημα την εποχή εκείνη, δεν υπήρχε κάποιο άλλο φανερά ύποπτο σημείο στη σχετική διαδικασία, δεδομένου ότι αναμιγνύονταν μεγάλες τράπεζες διεθνούς κύρους (EFG, HSBC). Ο Alan Cable είναι γνωστός σε δικηγορικά γραφεία που ασχολούνται με ναυτιλιακές υποθέσεις, ενώ είναι συνήθης η ίδρυση εξωχώριων εταιρειών σε τέτοιου είδους συναλλαγές για φορολογικούς λόγους».

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: