31.8.18

Οι καθαρίστριες στην εξουσία...

Από την ώρα της ορκωμοσίας και πριν καν αναλάβουν τα χαρτοφυλάκιά τους, οι έξι γυναίκες που εισήλθαν στην πρώτη μεταμνημονιακή κυβέρνηση κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό έγιναν οι βασικοί στόχοι των...
συγκροτημάτων του «μαύρου μετώπου», της διαπλοκής συγκροτημάτων ΜΜΕ και των ακροδεξιών και ακραίων νεοφιλελεύθερων προϊσταμένων τους.

Σεξιστικά, ακραία ρατσιστικά και εξέχουσας χυδαιότητας σχόλια πλημμύρισαν το Διαδίκτυο. Δηλητηρίασαν την δημόσια εικόνα της πολιτικής ζωής αποτυπώνοντας ότι υπάρχει κάτω από τον πάτο... ο απόπατος, ο βόρβορος της πολιτικής ζωής, που βρίθει έμφυλο μίσος, ρατσισμό και εμπάθεια.

«Αισθητική αναβάθμιση της κυβέρνησης» το σεξιστικό σχόλιο σχολιαστή καλεσμένου στην ΕΡΤ, την ώρα της ορκωμοσίας της κ. Νοτοπούλου. Ταυτόχρονα στο Τwitter τρένταρε ο διαγωνισμός του «σεξισμού των 140 χαρακτήρων». Εκτός από νέα, άρα «άπειρη», ωραία, άρα «γκόμενα», έκανε το λάθος να προσληφθεί με σύμβαση ως καθαρίστρια!

Την κ. Παπακώστα πάλι την παρουσίαζαν «ξεπουλημένη» ή ημίτρελη. Αναμενόμενο. Άλλωστε ήταν μία από τους ελάχιστους βουλευτές/τριες που άσκησαν δριμύτατη κριτική στον ακροδεξιό αντιπρόεδρο της Ν.Δ. πληρώνοντάς το με τη διαγραφή της. Εκείνη ξεπουλήθηκε, ο Άδωνις του ΛΑΟΣ ποτέ...

Ο σεξισμός είναι βαθιά ριζωμένος στην ελληνική κοινωνία και τα στερεότυπα αδιασάλευτα. Οι έμφυλες διακρίσεις υπερνικούν τους κομματικούς διαχωρισμούς, αρκεί να πληγεί η εικόνα του «εύκολου» -καθόσον θηλυκού- στόχου. Ωστόσο δεξιοί και ακροδεξιοί δεν φημίζονταν ποτέ ιδιαίτερα για τις φεμινιστικές τους απόψεις ούτε οι ακραιφνείς νεοφιλελεύθεροι για την προσήλωσή τους στα δικαιώματα (απόδειξη οι ψηφοφορίες στη Βουλή). Η έννοια της ισότητας παρουσιάζεται συχνά ήδη «κατακτημένη».

Τα φύλα έχουν εξισωθεί και οι γυναίκες δεν έχουν κανένα λόγο να παραπονιούνται πλέον, αφού ψηφίζουν, δουλεύουν και σπουδάζουν. Κάτι σαν τις ταξικές ανισότητες ή τις διαφορές μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς, που δεν υπάρχουν πια, όπως δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτά όλα είναι ξεπερασμένα και παλαιοκομματικά.

Είναι γνωστό ότι η περίοπτη τάξη των «αρίστων» βγάζει φλύκταινες με τους παρακατιανούς που μπήκαν στην κυβέρνηση, πόσο μάλλον όταν δίνουν εξουσία στις γυναίκες, και μάλιστα στην ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας!

Μία προς μία το διαδικτυακό απόσπασμα περιέλουσε με καυστικό λεκτικό υγρό τις έξι νέες γυναίκες υπουργούς, ώστε να το βουλώσουν, να γυρίσουν σπίτι τους, να πάνε εκεί όπου είναι η θέση τους, «στα πιάτα». Πού ακούστηκε οι «καθαρίστριες» να θέλουν εξουσίες;

Εμείς πάλι, που πάντα είμαστε με τις καθαρίστριες μάνες μας, με τις καθαρίστριες γιαγιάδες μας, με τις καθαρίστριες εργαζόμενες -που πέταξε ο Σαμαράς στον δρόμο-, νιώθουμε περηφάνια που αποτελούμε φωτεινό παράδειγμα στην Ευρώπη στη συμμετοχή των γυναικών στην εξουσία!

Μπρέγιαννη Κατερίνα - Η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: