15.8.18

Εκκένωση κατοικιών υπό το φόβο νέας κατάρρευσης...

Προσωρινά, διακόπηκαν οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στη οδογέφυρα της Γένοβα καθώς οι αρχές εκφράζουν φόβους κατάρρευσης ακόμη...
ενός τμήματος αυτής. Ένας από τους πυλώνες που στηρίζουν τη γέφυρα είναι πιθανό να μην αντέξει, με τους κατοίκους να ενημερώνονται για άμεση εκκένωση των σπιτιών τους.

Στο μεταξύ, μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων από την κατάρρευση της οδογέφυρας Μοράντι, την Τρίτη. Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά- ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 16 άνθρωποι εκ των οποίων οι 12 σε σοβαρή κατάσταση.

Ευθύνες στην εταιρία αυτοκινητοδρόμων

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο θεωρεί ότι η συντήρηση που έπρεπε να γίνει από την εταιρία αυτοκινητοδρόμων, ήταν ελλιπής, και ότι οι υπεύθυνοί τους θα πρέπει να παραιτηθούν.

Υπενθύμισε, δε, ότι βάσει νόμου μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο μέχρι και 150 εκατομμύρια ευρώ. Από την μεριά της, όμως, η εταιρία αυτοκινητοδρόμων δεν παραδέχεται, μέχρι στιγμής, καμία σχετική ευθύνη.

Η εισαγγελία της Γένοβας ξεκίνησε έρευνα για εξ αμελείας ανθρωποκτονία και καταστροφή, χωρίς να υποδεικνύεται, προς το παρόν, κάποιος υπεύθυνος.

Στη Γένοβα ο Κόντε

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Γένοβα αργά το απόγευμα της Τρίτης και μίλησε για «τεράστια τραγωδία». Ο Τζουζέπε Κόντε επίσης ευχαρίστησε τους εκατοντάδες διασώστες που επιχειρούν στο σημείο.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες να ανασύρουμε επιζώντες από τα χαλάσματα» δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Γένοβας Αλεσάντρα Μπούτσι. «Ελπίζουμε να βρούμε περισσότερους επιζώντες», πρόσθεσε.

Ώρες μετά την τραγωδία, η κυβέρνηση, που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούνιο, ανέφερε ότι η κατάρρευση της γέφυρας δείχνει πως η Ιταλία χρειάζεται να δαπανήσει περισσότερα ώστε να βελτιώσει τις υπό διάλυση υποδομές της, αγνοώντας τους περιορισμούς της ΕΕ για τον προϋπολογισμό εφόσον καταστεί αναγκαίο.

«Θα πρέπει να διερωτηθούμε εάν το να επιδεικνύουμε σεβασμό σε αυτούς τους περιορισμούς (στον προϋπολογισμό) είναι σημαντικότερο από την ασφάλεια των Ιταλών πολιτών. Προφανώς για εμένα, δεν είναι» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι θέλει «ονόματα και επώνυμα των υπευθύνων διότι μια τραγωδία όπως αυτή το 2018 είναι απαράδεκτη».

«Θα πρέπει να πληρώσουν, να πληρώσουν για τα πάντα και να πληρώσουν πολύ» τόνισε.

Σύμφωνα με τον Λουίτζι Ντ’ Άντζελο, αξιωματούχο της αρχής πολιτικής προστασίας, υπήρχαν 30 οχήματα και 5-10 φορτηγά στον δρόμο όταν κατέρρευσε το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου.

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον ιταλικό λαό από τον Έλληνα πρωθυπουργό
Τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς των θυμάτων από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα, μαζί με την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στον ιταλικό λαό,εκφράζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο twitter...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: