23.8.18

Στις Πρέσπες Γεννηματά και Κουτσούμπας...

Υπό τους ήχους της μελοποιημένης ποίησης του Γιάννη Ρίτσου και του Μάνου Ελευθερίου, τις εικόνες από τα χαρακτικά του κομμουνιστή χαράκτη Τάσου και το...
φως 1.000 κεριών στη μνήμη των νεκρών του Ματιού, η Φώφη Γεννηματά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα βρεθούν την Παρασκευή ταυτόχρονα στα φετινά Πρέσπεια, που είναι αφιερωμένα στα 70 χρόνια απο τη λήξη του εμφυλίου.

«Η τέχνη μας στήνει όρθιους, πάνω στα ίδια μας τα ερείπια και μας κάνει να ξεχνάμε τις πληγές» έγραψε ο Ρίτσος και με αυτούς τους στίχους οι διοργανωτές των φετινών Πρέσπειων 2018 θέλουν να περάσουν το μήνυμα της εθνικής ενότητας που έχει ανάγκη ο τόπος. «Επιθυμούμε 70 χρόνια μετά να προσεγγίσουμε το θέμα σαν μια γιορτή ενότητας» προσθέτουν οι διοργανωτές για τις φετινές αφιερωματικές εκδηλώσεις με έντονο το καλλιτεχνικό στοιχείο και την πολιτιστική παρακαταθήκη των «κόκκινων» πρωταγωνιστών του.

Στον απόηχο της συμφωνίας των Πρεσπών

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Πρέσπειων Γιώργος Λιάνης σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψαν πρόσφατα οι πρωθυπουργοί Ελλάδας – πΓΔΜ στον πλέον συμβολικό τόπο του τέλους του εμφυλίου θυμίζοντας μάλιστα οτι στην περιοχή του Αγ. Αχιλλείου και στον Αγ. Γερμανό έχουν προηγηθεί στο παρελθόν συναντήσεις πρωθυπουργών, υπουργών Εξωτερικών, αλλά και συναντήσεις αξιωματούχων των δυο χωρών.

Πάντως και η κα Γεννηματά για λογαριασμό του ΚΙΝΑΛ και ο κ. Κουτσούμπας εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ έχουν ξεκαθαρίσει οτι δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία Τσίπρα - Ζαεφ...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: