28.8.18

«Θα... πεθάνουμε για να προκριθεί ο ΠΑΟΚ»...

Ετοιμος να παίξει για να κερδίσει κι όχι απλώς να υπερασπιστεί το 1-1 της Λισαβόνας είναι ο ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο...
Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν παραγνωρίζει τη δυναμικότητα της Μπενφίκα, αλλά εμφανίστηκε βέβαιος για την ομάδα του και τόνισε πως στο σημείο που έφτασε ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να χαθεί.

Αναλυτικά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για:

-το χαρακτήρα του ΠΑΟΚ που χτίστηκε φτάνοντας μια ανάσα από τους ομίλους: «Αρχίσαμε την προετοιμασία από την πρώτη μέρα με την αυτοπεποίθηση πως θα μπούμε στους ομίλους, όποιος κι αν θα ήταν ο αντίπαλός μας. Πήγαμε παιχνίδι με το παιχνίδι, δείξαμε τις δυνατότητες και την πίστη μας. Αντιδράσαμε καλά στις δύσκολες στιγμές κι αυτό δείχνει πως ο ΠΑΟΚ έχει χαρακτήρα. Δεν κάνουμε πολλές αναλύσεις, απλά πρέπει να προκριθούμε. Έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, περνώντας από πέντε πολύ δύσκολα ματς, έχουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση, παίζουμε στην έδρα μας όπου έχουμε μόνο νίκες, θέλουμε να κερδίσουμε, όχι μόνο να προκριθούμε, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για όλα».

-τα στοιχεία που θα κρίνουν την πρόκριση: «Δεν θέλω να σχολιάσω ή να προβλέψω κάτι. Έχουμε απέναντί μας μια πολύ δυνατή και ποιοτική ομάδα, που παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά από την άλλη έχουμε αυτή τη μεγάλη επιθυμία να προκριθούμε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, όπως και ότι αν κάτι συμβεί στο ματς και δεν μπορούμε να παίξουμε όπως θέλουμε, έχουμε χαρακτήρα, καλή οργάνωση και μαχόμαστε. Ξέρουμε επίσης ότι μέχρι τώρα η μοναδική ομάδα που δημιούργησε προβλήματα στην Μπενφίκα ήταν ο ΠΑΟΚ. Είναι δύσκολο ματς για μας αύριο, αλλά το ίδιο ισχύει για την Μπενφίκα. Η πίεση είναι στην Μπενφίκα αυτή τη στιγμή».

-το αν θα παίξει ο ΠΑΟΚ για να υπερασπιστεί το 1-1 ή για να κερδίσει: «Ποτέ δεν προετοιμαζόμαστε για να υπερασπιστούμε ένα αποτέλεσμα. Προετοιμαζόμαστε για να παίξουμε με το δικό μας στυλ, άλλες φορές μπορούμε, άλλες όχι, εξαρτάται και από τη δυναμικότητα του αντιπάλου. Όμως είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιδράσουμε. Και το αποδεικνύουν τα παιχνίδια με τη Σπαρτάκ Μόσχας που ανατρέψαμε το 0-2 και με την Μπενφίκα που μετά την πίεση της Μπενφίκα και παρότι δεχτήκαμε γκολ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Άλλη ομάδα θα κατέρρεε, εμείς ισοφαρίσαμε και ήμασταν κοντά και να κερδίσουμε».

-το πώς άλλαξε το κλίμα στην ομάδα και για τον ίδιο μετά από ένα χρόνο: «Εδώ η συζήτηση είναι κάτι παραπάνω από το ποδόσφαιρο, είναι φιλοσοφία της ζωής. Είμαι συνηθισμένος να ζω μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με παιχνίδι. Ξέραμε ότι το ξεκίνημα πέρσι θα ήταν δύσκολο, για πολλούς λόγους. Ξέραμε ότι τα στοιχεία που θα μας έφερναν επιτυχία είναι η ισορροπία και η δουλειά. Το κάναμε με ένα γκρουπ ανθρώπων στην ομάδα και συνεχίζουμε το ίδιο. Το πιο σημαντικό για μένα δεν είναι να έχουμε φιλίες μέσα στην ομάδα, αλλά να έχουμε σωστή νοοτροπία, γιατί αυτή μας πιέζει και μας οδηγεί σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Κι αυτή χτίζεται με καλή δουλειά. Όταν αυτό γίνεται από ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά και σέβονται ο ένας τον άλλο, έρχονται και τα θετικά αποτελέσματα. Για μας το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι αύριο, γιατί είναι το αμέσως επόμενο παιχνίδι. Θα μπούμε στο γήπεδο και θα πεθάνουμε γι’ αυτή την πρόκριση. Μετά από αυτό το ματς θα έρθει ένα άλλο».

-το τι τον κάνει αισιόδοξο: «Για αυτό το ποδόσφαιρο είναι ξεχωριστό: δεν κερδίζει πάντα η πιο δυνατή ή πιο πλούσια ομάδα. Εμείς έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μας, τη δουλειά μας, το σύνολό μας και τη νοοτροπία μας».

-την ανανέωση του συμβολαίου του λίγες ώρες πριν τη ρεβάνς με την Μπενφίκα: «Έχω ζήσει φανταστικές στιγμές με τον ΠΑΟΚ, είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και δουλεύω με αυτούς τους παίκτες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια συνέχεια».

Μάτος: «Στην Τούμπα θα είναι δύσκολα για την Μπενφίκα»

Τη δυσκολία που θα προκαλέσει στην Μπενφίκα η ατμόσφαιρα στην Τούμπα τόνισε ο Λεό Μάτος, ενόψει της ρεβάνς για τα πλέι οφ του Champions League.

Αναλυτικά, ο Λέο Μάτος μίλησε για:

-το πώς περιμένει το αυριανό ματς: «Νιώθω πολύ χαρούμενος που έχω τη δυνατότητα να γράψω το όνομά μου στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Θέλουμε πολύ να περάσουμε στους ομίλους, θα ήταν η πραγματοποίηση ενός ονείρου. Λίγοι παίκτες από το ρόστερ μας έχουν αγωνιστεί στο Champions League κι εγώ δεν είμαι ανάμεσά τους. Έχω παίξει σε τελικό Europa League, αλλά όχι στους ομίλους και είναι κάτι που θέλουμε να πετύχουμε».

-τη στάση του κόσμου: «Εμείς οι παίκτες νιώθουμε την επιθυμία που υπάρχει από τον κόσμο. Στο δρόμο ακούμε διάφορα από τους οπαδούς μας που θέλουν να περάσουμε στους ομίλους κι αυτό μας κάνει να θέλουμε να δώσουμε ακόμη περισσότερα για να φτάσουμε στο στόχο μας».

-το αν η Μπενφίκα παραμένει φαβορί: «Στην Τούμπα θα είναι δύσκολα για την Μπενφίκα με την πίεση από τον κόσμο μας. Δεν είναι μια εύκολη έδρα να κερδίσει κανείς. Θεωρώ πως δεν υπάρχει φαβορί στην αναμέτρηση. Πριν το πρώτο ματς η Μπενφίκα ήταν το φαβορί, λόγω της εμπειρίας που έχει στη διοργάνωση. Μετά το αποτέλεσμα στο πρώτο ματς θεωρώ πως είναι 50-50 η πρόκριση».

-το τι περιμένει από την αυριανή αναμέτρηση: «Δεν ξέρω ποιοι θα αγωνιστούν από την Μπενφίκα. Υποθέτω πως δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές. Επίσης δεν νομίζω να θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού τους. Εμείς όμως θα πρέπει να τους αναγκάσουμε να το κάνουν και να επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Ο ρυθμός του αγώνα θα πρέπει να καθοριστεί από εμάς και η Μπενφίκα να προσαρμοστεί σε αυτό. Εμείς δεν θα μπούμε ποτέ σε ένα ματς για να διαφυλάξουμε ένα αποτέλεσμα. Στόχος είναι πάντα η νίκη. Αν δεν δεχτούμε γκολ θα περάσουμε, αλλά το 0-0 είναι ένα… επικίνδυνο αποτέλεσμα».

-το αν θεωρεί πως οι απουσίες Καστίγιο και Ζόνας αποδυναμώνουν την Μπενφίκα: «Δεν ένιωσα στο πρώτο ματς ότι είχε πρόβλημα η Μπενφίκα στην επιθετική γραμμή. Υπάρχει ο Φερέιρα, τον οποίο γνωρίζω από την Ουκρανία. Τον Ζόνας τον γνωρίζω καλά από την εθνική Βραζιλίας, είναι ένας μεγάλος παίκτης που λείπει, αλλά η Μπενφίκα έχει εναλλακτικές λύσεις και δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα»...

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: