8.8.18

Αντιδράσεις για τη δήλωση Κουβέλη...

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Φώτη Κουβέλη που τόνισε ότι «αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ζωή των ανθρώπων στο Μάτι, αλλά στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα Μνημόνια»...
  
«Οι κατεδαφίσεις των...
αυθαίρετων κτισμάτων, που έχουν τελεσιδίκως χαρακτηριστεί παράνομα, θα γίνουν με τους κανόνες της νομιμότητας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, σημειώνοντας πως η παρανομία πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη νομιμότητα.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στις αποφάσεις της κυβέρνησης και πως θα προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις 3.200 αυθαίρετων κτισμάτων που έχουν τελεσιδικίσει, ενώ πρόσθεσε ότι όποιος έχει αντίρρηση και έχει τη δυνατότητα ένδικων μέσων μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας εντός 15 ημερών. «Δεν έχουμε καμία διάθεση εμπλοκής σε μακροχρονες διαδικασίες. Η κυβέρνηση επιλέγει την άμεση επίλυση του ζητήματος των αυθαιρέτων. Το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος της κυβέρνησης είναι να αφήσει τα αυθαίρετα ως έχουν, τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης στη φωτιά στο Μάτι ο κ. Κουβέλης σημείωσε: «Οι δικές μας ευθύνες τώρα κρίνονται, στο εάν θα προωθήσουμε ή όχι τα μέτρα. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ζωή των ανθρώπων με αυτό που συνέβη στο Μάτι... αλλά για πείτε μου χωρίς να θέλω να συμψηφίσω την κατάσταση, εδώ έχουμε ένα τεράστιο γεγονός στις 21 Αυγούστου. Η χώρα μετά την περιπέτεια και την οδύνη (σε άλλο επίπεδο οδύνη) των 8 μνημονιακών ετών εξέρχεται… Ολα αυτά δεν είναι δυνατόν ούτε κανείς να τα αποσιωπά, ούτε να τα βάζει στο περιθώριο και να εκμεταλλεύεται η αντιπολίτευση με χυδαίο τρόπο» σημείωσε.

«Αντιλαμβάνομαι απόλυτα, έχει μαυρίσει η ψυχή των ανθρώπων και όλων μας με αυτό που συνέβη στο Μάτι, αλλά -και ειλικρινά δεν επιχειρώ να συμψηφίσω κάτι- εδώ έχουμε ένα τεράστιο γεγονός στις 21 Αυγούστου» είπε.

Αναφερόμενος στις ένοπλες δυνάμεις και το ρόλο τους στο έργο της καταστροφικής πυρκαγιάς την 23η Ιουλίου, τόνισε ότι το όριο ετοιμότητας τους είναι 4 ώρες και στην συγκεκριμένη πυρκαγιά ήταν εκεί άμεσα, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Δεν ολιγώρησαν καθόλου, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι δεν έλαβαν μέρος στην κατάσβεσή της στρατιωτικά αεροπλάνα γιατί θα «γκρεμίζονταν σπίτια στο Μάτι και θα σκοτώνονταν άνθρωποι».

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε πως εκλογές θα υπάρξουν τον Σεπτέμβριο 2019 και πως μέχρι τότε η κυβέρνηση έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη αναφορικά με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι: «Εξέλιξη για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς δεν υπάρχει. Συνεχίζουμε τις πιέσεις και τις προσπάθειας μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Δεν ξέρω πότε θα αποφυλακιστούν αλλά η διεκδίκηση από την πλευρά μας είναι συνεχής. Ο Ερντογάν έχει εντάξει την κράτηση των στρατιωτικών στην εξωτερική του πολιτική»...

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: