7.8.18

Επιχείρηση: «Αποδόμηση Τσίπρα»...

Μέχρι τώρα «για όλα έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ». Τώρα «για όλα φταίει ο Τσίπρας», ενδεχομένως και για το... προπατορικό αμάρτημα. Η επικοινωνιακή τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήταν αστεία αν δεν ξετυλιγόταν στη...
σκιά μιας τραγωδίας που σημάδεψε τη χώρα και κάθε πολίτη χωριστά. Αν δεν κλιμακωνόταν την ώρα που το ζητούμενο είναι αξιόπιστες λύσεις και απαντήσεις, ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοια τραγωδία στο μέλλον.

Η Νέα Δημοκρατία, πριν ακόμα η χώρα θάψει τους νεκρούς της, άρχισε να ζητά «συγγνώμες» και «παραιτήσεις», μετά άρχισε να μετρά νεκρούς και να κοιτάζει το ρολόι. Οταν ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και λίγες ημέρες μετά ο Νίκος Τόσκας παραιτήθηκε και οι αρχηγοί Αστυνομίας και Πυροσβεστικής αντικαταστάθηκαν, η αξιωματική αντιπολίτευση ανέβασε ρυθμό: «Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας». Τη φράση επαναλαμβάνουν όλες οι ανακοινώσεις της Πειραιώς και προηγουμένως είχε διατυπωθεί εντύπως και ηλεκτρονικώς. Τα πάντα στον βωμό της στρατηγικής «εκλογές εδώ και τώρα».

Για όλα φταίει ο Τσίπρας, και για να... τσιμεντωθεί το επιχείρημα η Νέα Δημοκρατία φτάνει να κάνει μέχρι και λογικές πιρουέτες: πλάι στα θύματα της φωτιάς τοποθετεί και τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα, για την οποία -μαντέψτε- «φταίει ο Τσίπρας», ο οποίος, σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη, έχει σχέσεις με την τρομοκρατία!

Φταίει ο Τσίπρας, ώστε να προβληθεί σαν αξιόπιστος ο εν αναμονή πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι προσπάθειες είναι φιλότιμες, αλλά ο πολιτικός πολιτισμός μάλλον δεν νιώθει καλά τελευταία - ειδικά όταν ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ., Βασίλης Οικονόμου, εξηγεί το αφήγημα... επί το λαϊκότερον: σε ραδιοφωνική συνέντευξή του και αναφερόμενος τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στη Ρένα Δούρου είπε χαρακτηριστικά: «Θέλουνε κλοτσιές και δρόμο!».

Η επιχείρηση αποδόμησης του πρωθυπουργού είναι το ύστατο όπλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού θεωρεί υπερόπλο της κυβέρνησης τον πρωθυπουργό - εξ ου και βάλλει ευθέως εναντίον του όπως έκανε και παλαιότερα με την οικονομία, το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη», το Μακεδονικό. Μόνο που αυτές τις ώρες η χώρα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ μια υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, που θα ελέγξει σοβαρά την κυβέρνηση και θα προτείνει ριζικές αλλαγές. Ο πολίτης δεν ανέχεται κοκορομαχίες την ώρα του θρήνου πάνω στα αποκαΐδια... 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: