17.8.18

Παρέμβαση «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία της Αυστρίας...


ΒΙΝΤΕΟ

Δέκα άτομα εισέβαλαν στο εσωτερικό του κτιρίου, πέταξαν τρικάκια και στη...
συνέχεια αποχώρησαν

Η αναρχική συλλογικότητα θέλησε με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για τη ψήφιση του δωδεκάωρου απο το κοινοβούλιο της Αυστρίας εκτιμώντας πως τα εργασιακά δικαιώματα «καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα μπροστά στις νεοφιλελεύθερες επιλογές που επιδιώκουν επιστροφή στην εποχή όπου οι μισθωτοί εργάζονταν από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.

Σε κείμενο που ανάρτησαν στο athens.indymedia.org, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» τονίζουν μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση της Αυστρίας δεν δείχνει να επηρεάζεται ούτε από τη διεθνή κατακραυγή ούτε από τους 100.000 διαδηλωτές που έδειξαν την αντίθεση τους σε πορεία στη Βιέννη. Τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές ακολούθησαν αντεργατικές, όπως γίνεται άλλωστε τις περισσότερες φορές. 

Η Αυστρία έχει κληθεί να παίξει τον ακροδεξιό ρόλο στην Ενωμένη Ευρώπη,καλύπτοντας την πολιτική υποκρισία της Γερμανίας και των άλλων χωρών. Χωρίς τους μετανάστες τα 12ωρα θα κληθούν να τα κάνουν οι ντόπιοι εργάτες, οι οποίοι μάλιστα λαμβάνουν και την επιδεικτική σιωπή των σωματείων τους. Κάτι τέτοιο φαίνεται και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όπου τα συνδικάτα δείχνουν όχι μόνο να μην αντιδρούν αλλά και να μένουν αμέτοχα στην αντεργατική λαίλαπα που εδραιώνεται στην Ευρώπη. 

Τι και αν έχουν χυθεί τόνοι αίματος για την θεμελίωση του οκταώρου και άλλων βασικών εργασιακών δικαιωμάτων; Αυτά φαίνονται να καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα μπροστά στις νεοφιλελεύθερες επιλογές που επιδιώκουν επιστροφή στην εποχή όπου οι μισθωτοί εργάζονταν από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου. Συνεπώς, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη συνταγματική δουλεία του 21ου αιώνα που αφήνει τους εργαζόμενους στις ορέξεις των αφεντικών. Τέτοιες προκλήσεις προς την εργατική τάξη, δεν θα μένουν αναπάντητες».



efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: