31.8.18

Το εξωφρενικό σχέδιο των Μακεδονομάχων...

Ασφυκτικό κλοιό γύρω από τη Ν.Δ. και τον Κ. Μητσοτάκη επιδιώκουν να δημιουργήσουν ακροδεξιοί κύκλοι που δραστηριοποιούνται στη Β. Ελλάδα αναφορικά με το...
ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Οι κύκλοι αυτοί -στους οποίους πρωτοστατούν απόστρατοι αξιωματικοί- προτείνουν στους συνομιλητές τους να πιεστεί η Ν.Δ. για να πρωταγωνιστήσει και με αφορμή το Μακεδονικό να ρίξει την κυβέρνηση.

Εχοντας δεδομένη τη Χρυσή Αυγή στους σχεδιασμούς τους, καθώς μαζί της έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, προτείνουν, για να πέσει η κυβέρνηση, την παραίτηση 101 βουλευτών και όλων των επιλαχόντων. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται -κατά τα λεγόμενά τους- να αποδεχτεί την πρόταση η Ν.Δ. και να συμπαρασύρει στην ίδια κατεύθυνση το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Η πρόταση αυτή μπορεί να φαντάζει γελοία καθώς ούτε η Ν.Δ. ούτε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα αθροίζονταν με τη Χρυσή Αυγή σε μια τέτοια προοπτική, εν τούτοις διαδίδεται και καλλιεργείται ευρέως στους ψηφοφόρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βόρεια Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες και εν όψει του συλλαλητηρίου.

Αφορμή για την προώθηση αυτής της πρότασης έδωσε μια πρωτοβουλία η οποία έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα από τις ΗΠΑ. Ειδικότερα η Επιτροπή για τη Μακεδονία της οργάνωσης International Hellenic Association που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει διαδικτυακά υπογραφές υπέρ του αιτήματος για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα με στόχο την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η πρωτοβουλία αυτή θεωρήθηκε ούριος άνεμος στα πανιά των εγχώριων ακροδεξιών της Βόρειας Ελλάδας αλλά και των φασιστικών στοιχείων που δραστηριοποιούνται μέσα από διάφορους χριστιανοπατριωτικούς συλλόγους και οργανώσεις. Για να γίνει δημοψήφισμα, απαντάνε στους Ελληνοαμερικανούς μακεδονομάχους, πρέπει πρώτα να πέσει η κυβέρνηση.

Και για να πέσει η κυβέρνηση πρέπει η Ν.Δ. να πάρει την πρωτοβουλία να παραιτηθούν 101 βουλευτές. Αλλωστε γιατί να μην το κάνει αυτό η Ν.Δ. από τη στιγμή που ζητάει εκλογές άμεσα. Εφόσον γίνει αυτό θα πάμε σε εκλογές με κεντρικό θέμα το ζήτημα της Μακεδονίας. Θα πιέσουμε τη Ν.Δ., με την υπόσχεση ότι θα τη στηρίξουμε, να εγκαταλείψει τη θέση για σύνθετη ονομασία και να δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα κάνει δημοψήφισμα αν γίνει κυβέρνηση. Μόνο έτσι θα λυθεί το θέμα.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι οι Ελληνοαμερικανοί συνομιλητές των εδώ ακροδεξιών κύκλων απορρίπτουν οποιαδήποτε δική τους εμπλοκή στα ελληνικά κομματικά ζητήματα και δη σε αυτά της Ν.Δ. Εν τούτοις δεν φαίνεται να προκαλεί διαφωνίες η ιδέα να προσχωρήσει άμεσα -και να πρωταγωνιστήσει- η Ν.Δ. στη θέση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: