31.8.18

Σαν σήμερα σκοτώνεται η πριγκίπισσα Νταϊάνα...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η πριγκίπισσα του λαού, της καρδιάς ή απλά η πριγκίπισσα Νταϊάνα στις 31 Αυγούστου του 1997 πέρασε στην αιωνιότητα, συγκλονίζοντας τον κόσμο με το...
θάνατό της σε αυτοκινητικό δυστύχημα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η Νταϊάνα με τον αγαπημένο της Ντόντι Αλ Φαγιέντ αναχώρησαν από το ξενοδοχείο Ritz για να επιστρέψουν στο διαμέρισμά τους στο Παρίσι.



Οι δυο τους μαζί με τον οδηγό Ανρί Πολ και τον Τρέβορ Ρις Τζόουνς, μέλος της προσωπικής της φρουράς, μπήκαν στην μαύρη Mercedes-Benz S280, την ώρα που δεκάδες παπαράτσι ζητούσαν ένα καρέ τους.

Ύστερα από ένα ανελέητο κυνηγητό έφτασαν στην σήραγγα Pont de L’ Alma. Ο οδηγός που είχε φτάσει τα 105 χλμ., έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε μια τσιμεντένια κολώνα. Ο οδηγός Ανρί Πολ και ο Αλ Φαγιέντ, που ήταν συνοδηγός, πέθαναν ακαριαία. Ο σωματοφύλακας Ρις Τζόουνς είχε χάσει τις αισθήσεις, ύστερα από χτύπημα στο κεφάλι.



Η πριγκίπισσα Νταιάνα, ωστόσο, είχε ακόμα τις αισθήσεις της την ώρα που οι παπαράτσι έφθαναν στο σημείο για να τραβήξουν φωτογραφίες του συμβάντος. Τότε λέγεται πως η Νταϊάνα τους είπε «Αφήστε με ήσυχη». Αρκετή ώρα μετά την απεγκλώβισαν και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Η πριγκίπισσα άφησε την τελευταία της πνοή στις 04:00 το πρωί της Κυριακής, μετά από πολλές καρδιακές προσβολές. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να την επαναφέρουν, όσο κι αν προσπάθησαν.

Η λαμπερή πριγκίπισσα που σαγήνευσε με την προσωπικότητά της ολόκληρο τον κόσμο πέθανε σε ηλικία μόλις 36 ετών. Οι θεωρίες συνομωσίας που ακολούθησαν συνεχίζουν μέχρι σήμερα, με πολλούς να έχουν βρει τους ενόχους, χωρίς όμως να μπορούν να το αποδείξουν. Ο σύντροφός της Ντόντι Αλ Φαγιέντ πέθανε σε ηλικία 42 ετών και βύθισε στην θλίψη και την οργή τον μεγιστάνα πατέρα του, Μοχάμεντ. 



Ύστερα από μια δεκαετία αναμονής, ο πατέρας του Ντόντι κατέθεσε στο δικαστήριο πως το Μπάκιγχαμ τους σκότωσε και πως η Νταϊάνα ήταν έγκυος με το παιδί του γιου του.

Πριν από λίγο καιρό, ο σωματοφύλακας της Ken Wharfe, εξέδωσε ένα βιβλίο που διηγείται με λεπτομέρειες την ζωή της Νταϊάνα, τον χωρισμό της με τον Κάρολο και την δύσκολη αλλά και όμορφη προσωπικότητά της...

e-daily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: