31.8.18

Στον Λευτέρη Κρέτσο τα ΜΜΕ...

Δυνατή ομάδα φτιάχνουν στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ο Νίκος Παππάς και ο Λευτέρης Κρέτσος με την απόφαση του πρωθυπουργού για την αναβάθμιση Κρέτσου σε...
υφυπουργό και τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα.

Μια ομάδα, ένα δίδυμο για την ακρίβεια, το οποίο στην πορεία προς το εκλογικό 2019 θα προωθήσει και θα ολοκληρώσει θεσμικές παρεμβάσεις και ρυθμίσεις του μιντιακού, ψηφιακού και τηλεπικοινωνιακού τοπίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στις αρμοδιότητες του Λευτέρη Κρέτσου θα περάσουν στο σύνολό τους τα πεδία που αφορούν τα media και στα οπτικοακουστικά. Ο Νίκος Παππάς, αν και θα διατηρήσει την υψηλή εποπτεία, θα περιοριστεί στα θέματα των τηλεπικοινωνιών και της ψηφιακής πολιτικής, ενώ παράλληλα θα ρίξει το βάρος στην κεντρική πολιτική σκηνή, όπου και θα εντείνει τις δημόσιες παρεμβάσεις του.

Ο Λευτέρης Κρέτσος, βαθύς γνώστης των θεμάτων των ΜΜΕ και της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, μετά από τριάμισι χρόνια στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Επικοινωνίας και έχοντας αναλάβει το 2016 το κύριο βάρος της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, έχει την πείρα, τις γνώσεις και τον έλεγχο του πεδίου των ΜΜΕ, που εκτείνεται από θέματα ανταγωνισμού και σχέσεων με τη ρυθμιστική αρχή μέχρι θέματα εργασιακά, επιχειρηματικά, ΕΡΤ, περιφέρειας, νέων τεχνολογιών, οπτικοακουστικών παραγωγών και ό,τι σχετίζεται με τον χώρο των Μέσων.

Θα είναι εφεξής αυτός ο οποίος θα τα χειρίζεται και σε συνεργασία με τον Ν. Παππά θα χαράζει την πολιτική της κυβέρνησης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι συντάσσεται η υπουργική απόφαση η οποία προσδιορίζει τις αρμοδιότητες του υφυπουργού Λευτέρη Κρέτσου και θα προωθηθεί προς υπογραφή πολύ σύντομα...

Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: