31.8.18

Έχασε την πανελλαδική άδεια ο Καρατζαφέρης...

...ενώ την κέρδισε στο ΣτΕ!...

Κέρδισε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το δικαίωμα να εκπέμπει ελεύθερα όμως στη συνέχεια το απεμπόλησε. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΡΤ TV στο Συμβούλιο της Επικρατείας κέρδισε το δικαίωμα ελεύθερης μετάδοσης, επειδή οι...
προσφεύγοντες κατά της σχετικής απόφασης του ΕΣΡ (Alpha, ANT1, ΣΚΑΪ, Μακεδονία TV, Star) αποσύρθηκαν από την εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία είχε οριστεί για τις 8 Μαΐου 2018.

Ήταν οι μέρες που η Ολομέλεια του ΣτΕ θα συνεδρίαζε για το κεντρικό ζήτημα της προσφυγής των ίδιων σταθμών και του Mega κατά της τελευταίας προκήρυξης του ΕΣΡ. Οι σταθμοί είχαν προσφύγει εναντίον της απόφασης 6/2014, που είχε δώσει δικαίωμα πανελλαδικής εκπομπής στο κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη (επί συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου), χωρίς να έχει προηγηθεί προκήρυξη άδειας! Το ΑΡΤ TV κέρδισε την υπόθεση στο ΣτΕ, αλλά ενδιαμέσως είχαν προηγηθεί κι άλλα γεγονότα.

Το ΕΣΡ με την παρούσα σύνθεσή του έκρινε πως η προηγούμενη διοίκηση του οργάνου καταχρηστικά είχε εκχωρήσει αυτό το δικαίωμα της εθνικής εμβέλειας και ότι ο σταθμός είναι περιφερειακός εντός Αττικής.

Προηγήθηκε όμως και η απόφαση του Γ. Καρατζαφέρη να μη συμμετάσχει στον διαγωνισμό των αδειών εθνικής εμβέλειας καθώς θα έπρεπε να πληρώσει 35 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσμα; Συνεχίζει να εκπέμπει, αλλά ως περιφερειακός πλέον...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: