9.8.18

Σε λάθος χρόνο και στιγμή...

...το «φάουλ» της Αυλωνίτου...

Όσοι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούσαν από τις πρώτες ημέρες της εθνικής τραγωδίας στο newpost.gr πως το “εμπάργκο” που τους είχε επιβληθεί από τα...
μέσα μαζικής ενημέρωσης θα δράσει θετικά, αφού αναμένεται να υπάρξουν “αυτονομήσεις”, όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά, σίγουρα είχαν και την Ελένη Αυλωνίτου στο μυαλό τους.

Η εκρηκτική βουλευτής του κυβερνώντος κόμμματος “χτύπησε” στην κυριολεξία την πιο ακατάλληλη στιγμή, δηλαδή την ημέρα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τη νέα Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών. Ο εκσυγχρονισμός της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αποτελεί μαζί με τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων, την απονομή δικαιοσύνης και την αποκατάσταση των πληγέντων τον τέταρτο βασικό πυλώνα, πάνω στον οποίο η κυβέρνηση επενδύει, προκειμένου να αλλάξει την εικόνα από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και να εμπεδώσει ένα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Το γεγονός ότι η λειτουργία, ο εκσυγχρονισμός και η δομή της νέας υπηρεσίας, καθώς και το κάλεσμα του πρωθυπουργού σε όλες τις δυνάμεις να σταματήσει η άγονη αντιπαράθεση, επισκιάστηκαν σε έναν μεγάλο βαθμό από την ατυχή τοποθέτηση της Ελένης Αυλωνίτου, προκάλεσε μια αρχική αμηχανία στις τάξεις του Μαξίμου, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή διαπιστώθηκε ότι δόθηκε νέο “πάτημα” στη ΝΔ να επιτεθεί στην κυβέρνηση.

Η Ελένη Αυλωνίτου, μετά τις αυστηρές συστάσεις που της έγιναν, οδηγήθηκε σε μια συγνώμη μέσω facebook αναφέροντας: “Λυπάμαι βαθύτατα για τις ατυχείς εκφράσεις, που χρησιμοποιήθηκαν εκ μέρους μου σε τηλεοπτική εκπομπή ως προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πολιτικός μου λόγος δεν συνάδει με τέτοια ρητορική, ακόμη και σε περιπτώσεις έντονης αντιπαράθεσης.”

Υπενθυμίζεται πως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας ότι λέει «κοτσάνες» και «παπαριές», χαρακτηρισμοί που αν μη τι άλλο δεν συνάδουν με τον πολιτικό πολιτισμό, που πρέπει να χαρακτηρίζει ένα δημόσιο διάλογο μεταξύ εκλεγμένων από τον λαό προσώπων.

Δεν ήταν τυχαία η άμεση παρέμβαση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου, που μέσω twitter έστειλε αυστηρό μήνυμα στην κα. Αυλωνίτου τονίζοντας πως “ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει τη σημερινή προσβλητική δήλωση της Ε. Αυλωνιτου για τον Κ. Μητσοτάκη . Τέτοιες αναφορές δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στην πολιτική αντιπαράθεση”. Το τηλεφώνημα που έγινε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από στέλεχος της Κουμουνδούρου ήταν ενδεικτικό της δυσαρέσκειας που προκλήθηκε και στο Μαξίμου για τον τρόπο που εκφράστηκε. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ελένη Αυλωνίτου προκάλεσε συζητήσεις με δηλώσεις που έχει κάνει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Όσον αφορά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού σε σχέση με τον νέο τρόπο εκλογής του επικεφαλής της νέας υπηρεσίας, αρμόδιες πηγές τόνιζαν πως ο Γιάννης Ταφύλλης θα παραμείνει στη θέση του Γραμματέα μέχρι να καταργηθεί ο Θεσμός της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με νόμο στη Βουλή. Ο νέος διοικητής - και όχι γραμματέας πλέον - θα οριστεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων χωρίς κανείς να αποκλείει να προταθεί εκ νέου...

newpost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: