11.8.18

Απίστευτος Τσιτσιπάς...

...νίκησε και το νο3 στην παγκόσμια κατάταξη...

Απίστευτη ανατροπή! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω με με 6-3, 5-2 (!) και το γύρισε! Πέταξε έξω τον Σάσα Ζβέρεφ (Νο.3) και το όριό του είναι μόνο η...
κούπα και στο μέλλον ο... ουρανός!

Σβήνοντας δύο ματς πόιντ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πήρε τη νίκη με 3-6, 7-6(11), 6-4 και θα διεκδικήσει αύριο το εισιτήριο για τον τελικό του Rogers Cup στο Τορόντο κόντρα στον Κέβιν Άντερσον, τον φιναλίστ του Wimbledon και Νο.6 στον κόσμο! 

Ήταν η τρίτη σερί πρόκριση σε βάρος τενίστα του Top 10 (Τιμ, Τζόκοβιτς, Ζβέρεφ) και η μεγαλύτερη νίκη του με βάση το ranking! Και όλα αυτά την ώρα που όλα έδειχναν ότι ο αντίπαλός του θα έφτανε σε μια άνετη επικράτηση...

Θα ήταν, άλλωστε, φυσιολογικό να έχει «αδειάσει» μετά τον θρίαμβο επί του Νόβακ Τζόκοβιτς. Και μέχρι το 5-2 έτσι φαινόταν, ότι είχε μείνει από ενέργεια και ιδέες για να σταματήσει τον φιλόδοξο Σάσα...

Από το σημείο αυτό, ωστόσο, άρχισε να βρίσκει τα χτυπήματά του, να βελτιώνει το σερβίς του και στο τέλος κατάφερε να πάρει σχεδόν ανέλπιστα την τεράστια πρόκριση. Ούτε ο ίδιος φάνηκε να το πιστεύει στο φινάλε!

Με τη νίκη του επί του Ζβέρεφ, ο Στέφανος όχι μόνο θα παίξει στον πέμπτο (και μεγαλύτερο) ημιτελικό της καριέρας του (τέταρτο φετινό), αλλά και θα σκαρφαλώσει από το Νο.27 στο Νο.18 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ποιος να το περίμενε πριν από έναν χρόνο, όταν βρισκόταν στο Νο168 του κόσμου χωρίς να έχει πετύχει νίκη στο tour...

Από τότε έχει πετύχει 29 (!) και δείχνει ότι οι τίτλοι και το Top 10 είναι πλέον θέμα χρόνου! 

Ας επιστρέψουμε, όμως, στο παιχνίδι με τον Ζβέρεφ, ο οποίος παρότι έμεινε με το καλημέρα πίσω με μπρέικ (2-0), κατάφερε να βρει την άμεση απάντηση και να περάσει, μάλιστα, και μπροστά με 4-2. 

Ο Στέφανος... έψαχνε απεγνωσμένα το πρώτο σερβίς του και τελικά το σετ πήγε με αρκετή άνεση στα χέρια του Ζβέρεφ, που υπερασπιζόταν και τον τίτλο στην καναδική πόλη.

Ο 21χρονος Γερμανός μπήκε στη θέση του οδηγού και στο δεύτερο σετ, παίρνοντας προβάδισμα με 3-1 και λαμβάνοντας υπ' όψιν την εικόνα που παρουσίαζε ο Στέφανος, φαινόταν αγκαλιά με τη νίκη.

Τα πράγματα φάνηκαν να ξεκαθαρίζουν ακόμα περισσότερο όταν έφτασε να προηγηθεί με 5-2.

Παρά την πίεση, όμως, ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης και ξαναμπήκε στο ματς με το μπρέικ στον Ζβέρεφ όταν εκείνος σέρβιρε για τη νίκη στο 5-3. 

Οι διαφορές τελικά λύθηκαν στο δραματικό τάι μπρέικ, όπου ο Τσιτσιπάς έσβησε δύο ματς πόιντ (5-6, 8-9) και τελικά εκμεταλλεύτηκε το πέμπτο σετ πόιντ του, βάζοντας φωτιά στο αγώνα!

Ο Ζβέρεφ ήταν αυτός που έκανε πρώτος το μπρέικ και στο τρίτο σετ (2-3), όμως παρά το γεγονός ότι φαινόταν κουρασμένος, ο Στέφανος το πήρε άμεσα πίσω. 

Άντεξε ο 20χρονος τενίστας παρά τα τρία μπρέικ πόιντ του Ζβέρεφ στο 4-4 (είχε συνολικά 1/8 στο τρίτο σετ) και στο αμέσως επόμενο γκέιμ έκανε το θαύμα του!

Τον βοήθησε, πάντως, λίγο και ο νευρικός γενικά Ζβέρεφ, που δεν επέλεξε να κάνει ένσταση σε ένα άουτ που (λανθασμένα) του δόθηκε στο 30-30, με αποτέλεσμα ο Στέφανος να φτάσει σε ματς πόιντ και να πάρει τελικά την πρόκριση με double fault του Σάσα, μετά από αγώνα διάρκειας σχεδόν 2,5 ωρών. 

Ήταν η έκτη νίκη του σε βάρος τενίστα του Top 10 και... πάμε για την έβδομη!

Μακάρι να μην είναι κουρασμένος στον πρώτο του ημιτελικό Masters κόντρα στον Άντερσον, που θα ξεκινήσει στις 22.00 το βράδυ!

Να σημειώσουμε ότι ο Νοτιοαφρικανός, τον οποίο είχε αποκλείσει ο Τσιτσιπάς φέτος στο Εστορίλ, έκανε σκόνη και θρύψαλα τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, τον οποίο νίκησε 6-2, 6-2.

Με τις ήττες των Ζβέρεφ, Ντιμιτρόφ, νέο Νο.3 του κόσμου θα είναι τη Δευτέρα ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο. 

Χωρίς να θέλουμε να τον... γρουσουζέψουμε, να πούμε ότι την Κυριακή, την ημέρα του τελικού, ο Στέφανος θα γίνει 20 ετών!...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: