29.8.18

Ο Καλογήρου πίσω από κορυφαίες «μιντιακές» πρωτοβουλίες...

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, ανήκει στην γενιά των «σαραντάρηδων» και δεν είναι πολύ γνωστός στα...
ΜΜΕ, αφού δεν έχει βγει καμία φορά ούτε στο ραδιόφωνο ούτε στην τηλεόραση. 

Κι όμως, ο ίδιος έχει συμβάλει τα μέγιστα σε κορυφαίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που αφορούν τα ΜΜΕ, όπως η επαναλειτουργία της ΕΡΤ μετά το «μαύρο» του 2013, αλλά και ο νόμος για τον τηλεοπτικό διαγωνισμό σχετικά με τις πανελλαδικής εμβέλειας άδειες των καναλιών. 

Ο Μιχάλης Καλογήρου ήταν στο πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης Τσίπρα (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2015) νομικός σύμβουλος του τότε υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά: από τη θέση αυτή, ήταν ο συντάκτης του νόμου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αλλά και του σχεδίου νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες ψηφιακού σήματος. 

Επίσης, εκπροσωπούσε τον Νίκο Παππά στις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για θέματα ΜΜΕ, ενώ από τον Μάιο του 2015 είχε οριστεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μέλος της διυπουργικής επιτροπής για την καταπολέμησης της διαφθοράς. 

Ο Μιχάλης Καλογήρου, αμέσως μόλις ανέλαβε καθήκοντα γραμματέα της κυβέρνησης τον Αύγουστο του 2015 (όταν αποχώρησε ο Σπύρος Σαγιάς, μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου), στη συνέχεια κράτησε τη θέση του στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου και παρέμεινε στην ίδια θέση έως χθες, οπότε και προήχθη σε ένα απολύτως νευραλγικό υπουργείο...

matrix24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: