31.8.18

Γυρίσματα ριάλιτι ξένων καναλιών στην Ελλάδα...

Μέσα στον Σεπτέμβριο συνεργεία δύο τηλεοπτικών σταθμών από τη Νότια Αφρική και την Ιταλία θα βρεθούν στη χώρα μας, το ένα για...
να κάνει το λεγόμενο ρεπεράζ, να επιλέξει χώρους όπου θα κάνει γυρίσματα το 2019 και το άλλο για να πραγματοποιήσει γυρίσματα.

Πρόκειται για συμφωνίες στο πλαίσιο προσέλκυσης κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών που αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού όπως τονίζει η αρμόδια υπουργός Έλενα Κουντουρά με στόχο όχι μόνο την τόνωση της αγοράς αλλά κυρίως την προβολή της χώρας εκτός συνόρων. Όπως επισημαίνεται πρόκειται για ενέργειες που γίνονται σε εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού «στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας και συντονισμού με τα συναρμόδια υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Πολιτισμού για την προσέλκυση μεγάλων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών του εξωτερικού»,με τον ΕΟΤ να προωθεί «δράσεις εξωστρέφειας, υλοποιώντας την εθνική τουριστική πολιτική».

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα βρεθεί στη χώρα μας πενταμελές συνεργείο της εκπομπής «Τropical Island of Treasure» προκειμένου να καταλήξει στην ιδανική τοποθεσία, όπου θα γυριστεί το ερχόμενο καλοκαίρι ο νέος κύκλος των επεισοδίων του. Πρόκειται για ριαλιτοπαίχνιδο, τύπου «Survivor», της Νοτίου Αφρικής του οποίου ο ένατος κύκλος θα γυριστεί εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019. Ένα ριάλιτι υψηλής τηλεθέασης το οποίο μεταδίδεται από το κανάλι «SABC 3- South African Broadcasting Corporation 3».

Τον ίδιο μήνα, όμως, στη χώρα μας θα βρεθεί και ένα οκταμελές συνεργείο αυτή τη φορά από την Ιταλία. Από τις 11 έως και τις 23 Σεπτεμβρίου το ιταλικό κανάλι «Mediaset Rete 4», θα γυρίσει στην Ελλάδα το δικό του ριάλιτι «Donna Avventura» σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο. Όπως σημειώνεται πρόκειται «για δράση συνεργασίας του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που θα προβάλλει την περιοχή σε τέσσερα εκατ. τηλεθεατές και ένα εκατ. ακόλουθους της εκπομπής στα social media, εβδομαδιαίως. Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 14:00 στο τηλεοπτικό κανάλι ‘’Mediaset Rete 4’’ από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, ενώ βγαίνει σε επανάληψη Παρασκευή βράδυ, Σάββατο πρωί, καθώς και κάθε Κυριακή στις 14:00 κατά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο».

Ο ΕΟΤ κατά μέσον όρο πραγματοποιεί 200 ταξίδια εξοικείωσης ετησίως, σε συνεργασία με τις εκάστοτε τοπικές αρχές και τους επαγγελματίες τουρισμού κάθε περιοχής, στα οποία όπως τονίζεται «δίδεται έμφαση στην προσέλκυση ξένων και διεθνών παραγωγών για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού μέσα από τη βιομηχανία του θεάματος… Αντίστοιχες πρωτοβουλίες σχεδιάζονται και υλοποιούνται για την προβολή, προώθηση και ανάδειξη των τουριστικών προορισμών και στις 13 Περιφέρειες της χώρας»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: