8.8.18

«Προσχεδιασμένη και με διαταγή Ερντογάν...

...η σύλληψη των δύο στρατιωτικών»...

ΒΙΝΤΕΟ

Στο ζήτημα των ελλήνων στρατιωτικών, καθώς και σε αυτό της συμφωνίας των Πρεσπών και στην επικύρωσή της από το...
ελληνικό Κοινοβούλιο επανέρχεται με δηλώσεις του στον Realfm ο έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Η σύλληψη των δυο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, με προσχεδιασμένο σενάριο και ήταν μια κίνηση που είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν προκειμένου να ετοιμάσουν το περιβάλλον για την συναλλαγή δηλαδή την ανταλλαγή με τους οκτώ τούρκους στρατιωτικού. Δεν έγινε τυχαία», σημείωσε όλο νόημα ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα,  ο ΥΕΘΑ απηύθυνε κάλεσμα στην ΕΕ να πάρει ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα της παράνομης κράτησης τους: «Δεν είναι θέμα που αφορά μόνο την Ελλάδα και την Τουρκία. Οι στρατιωτικοί υπηρετούν αυτή τη στιγμή στην Τουρκία. Έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία. Η κράτηση τους είναι αντίθετη σε κάθε αρχή διεθνούς δικαίου. Κρατούνται παράνομα χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Έχει ευθύνη και το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαική ένωση. Η ΕΕ να πάρει θέση και να ζητήσει την απελευθέρωση των δυο».

«Θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση όποτε έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή»

«Όποτε έρθει η συμφωνία στη Βουλή, εάν περάσουν όλες οι διαδικασίες από τη μεριά των Σκοπίων, οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση. Εμείς το έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα, δεν μπορώ να συναινέσω σε οποιαδήποτε λύση που θα παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας χωρίς να πάρει τον λόγο ο ελληνικός λαός», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

«Θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση. Θα πάμε σε εκλογές. Αυτό είναι δέσμευση μου. Εάν φέρουν αυτή τη συμφωνία στη Βουλή εγώ θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση. Το έχω πει και στον πρωθυπουργό, το έχω πει και δημόσια, το έχω πει και στη Βουλή», πρόσθεσε στη συνέχεια...

Δείτε το βίντεο εδώ

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: