31.8.18

Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του Φλώρου...

Σε νέα δικαστική κρίση οδηγείται η υπόθεση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφουλάκης, άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος που άνοιξε την πόρτα των φυλακών στον...
39χρονο με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, έπειτα από περίπου 36 μήνες στη φυλακή, αν και καταδικασμένος σε 21 χρόνια κάθειρξη για το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο της Energa-Hellas Power, ύψους 256 εκατ. ευρώ.

Είχε προηγηθεί σχετική παραγγελία προς τον κ. Σοφουλάκη από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Ειδικότερα, ο κ. Βουρλιώτης, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο βούλευμα «καθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό», ζητούσε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας να εξετάσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραγγελία του προς τον κ. Σοφουλάκη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει πως οδηγήθηκε σε αυτή «εν όψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας ειναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ώς προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας, αλλά σημειωνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Ακόμη, ο κ. Βουρλιώτης επισημαίνει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην παραγγελία του, ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας, ενώ δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ, που εξέδοσε την επίμαχη πιστοποίηση. Ολα αυτά, κατά τον κ. Βουρλιώτη, καθιστούν το βούλευμα «κάθε άλλο εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Εν τω μεταξύ, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, διαβιβάζεται και το έγγραφο της διοικήτριας του «Ευαγγελισμού», Π. Γκουλάκη - Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση που χορηγήθηκε στον Αριστείδη Φλώρο για την άπνοια είναι ανυποστάτη,

Σύμφωνα με το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, το οποίο αποκάλυψε το documentonews.gr, η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ. Παράλληλα, η κυρία Γκουλάκη - Μητσάκη, επισημαίνει στο ίδιο έγγραφο πως δεν υπήρξε καμία υπογραφή στην εν λόγω γνωμάτευση του επιστημονικά υπεύθυνου «Εργαστηρίου Μελέτης Ύπνου» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Ακόμη, επισημαίνει πως τα αποτελέσματα της μελέτης δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, κάτι που είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Να σημειωθεί πως ο προϊσταμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, έχει διατάξει προκατακριτκή εξέταση για αδικήματα, όπως «ψευδή βεβαίωση» και «δωροδοκία» σχετικά με την υπόθεση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου και τον ιατρικό φάκελο που προσκόμισε, προκειμένου να του βεβαιωθεί ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, όταν παραληφθεί από την Εισαγγελία Χαλκίδας, θα διαβιβαστεί στον ειρηνοδίκη Αθηνών, που έχει αναλάβει, με εντολή του κ. Προκοπίου, να συγκεντρώσει μαρτυρικές καταθέσεις και βέβαια να ορίσει πραγματογνώμονα, για να επανεξατάσει τον Αριστείδη Φλώρο...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: