31.8.18

Μικρές εστίες φωτιάς στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»...

Μικρές εστίες φωτιάς εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Ακτή Ξαβερίου, ενώ η κλίση του από το άδειασμα των νερών της...
πυρόσβεσης έχει μειωθεί αισθητά στις 2 μοίρες.

Η φωτιά έχει περιοριστεί αρκετά, ενώ ο καπνός είναι αισθητά λιγότερος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Στο πλοίο εκδηλώθηκε φωτιά στο τρίτο γκαράζ του ενώ κατευθυνόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης για τα Χανιά κοντά στη νησίδα του Αγ. Γεωργίου. Επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος από το πλήρωμα. Σημειώνεται ότι το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

Οι πυροσβέστες που συνεχίζουν το έργο της πυρόσβεσης έχουν διόδους από χθες σε πολλά σημεία που δεν ήταν προσβάσιμα. Έως τώρα έχει βγει ένα μεγάλο μέρος των μεγάλων οχημάτων ορισμένα από τα οποία έχουν σημαντικές ζημιές.

Η διαδικασία που ακολουθείται, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας ΑΝΕΚ, είναι η σύνταξη έκθεσης από την ασφάλεια του πλοίου ή του οχήματος για τις ζημιές που έχει υποστεί ένα όχημα και κατόπιν η συνεννόηση με την εταιρεία για τη διαδικασία της αποζημίωσης.

Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης και ενημερώθηκε για την επιχείρηση κατάσβεσης από στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: