22.8.18

Νεοδημοκράτες θρηνούν για την έξοδο από τα μνημόνια...

Στην ΝΔ θρηνούν, κυριολεκτικά, για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια. Αυτό προκύπτει από την γραπτή δήλωση του...
προέδρου της ΝΟΔΕ Αχαΐας στην σελίδα της στο facebook, όπου ευθαρσώς αναφέρεται ως «θρηνούμε γιατί στο εξής δεν θα μας δανείζουν οι εταίροι με χαμηλό επιτόκιο, με αντάλλαγμα κάποιες αυτονόητες μεταρρυθμίσεις αλλά οι "ανάλγητες" και κακές αγορές και αυτό - αν είμαστε τυχεροί - με απαγορευτικά επιτόκια».

Η ανάρτηση αναλυτικά:

«ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ.

Με την χώρα καθημαγμένη, αναξιοπρεπή και εξευτελισμένη, οικονομικά, ηθικά, κοινωνικά, υποδεχόμαστε σήμερα τη "νέα εποχή" την "μεταμνημονιακή εποχή"

Είναι πάντως η σημερινή, μια μέρα χαράς και εορτασμών. Για την κυβέρνηση για τους βολεμένους μετακλητούς αφισοκολλητές και για κάποιους άλλους που έχουν σαν αγαπημένο τους έδεσμα το σανό.

Για όλους όμως εμάς, είναι μια μέρα θρήνου και περισυλλογής. Όχι μόνο γιατί οι νεκροί στο Μάτι είναι ακόμη ζεστοί και αδικαίωτοι, αλλά ούτε για την "αριστερή" αναλγησία της Δούρου του Πολάκη του Toσκα και των άλλων εθνοπατέρων. Θρηνούμε γιατί στο εξής δεν θα μας δανείζουν οι εταίροι με χαμηλό επιτόκιο, με αντάλλαγμα κάποιες αυτονόητες μεταρρυθμίσεις αλλά οι "ανάλγητες" και κακές αγορές και αυτό - αν είμαστε τυχεροί - με απαγορευτικά επιτόκια.

Όπως και να 'ναι αγαπητέ πρωθυπουργέ στην Ιθάκη δεν θα φτάσεις ποτέ. Θα πνιγείς στον "πηγαιμό" από τα κύματα της ανυποληψίας σου. Η "Σκύλλα" θα σας κατασπαράξει και η "Χάρυβδις" θα σας καταποντίσει. Όσο καλά κι αν δεθείς στο κατάρτι του κατεστραμμένου σου πλοίου δεν θα καταφέρεις να διασωθείς.

ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΔΕ ΑΧΑΪΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Dr ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ»



Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

«Η κατάπτυστη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Αχαΐας με αφορμή την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια μόνο από κακεντρέχεια και πανικό μπορεί να εμπνέεται» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το αφήγημά τους για αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπεσε με πάταγο και αυτό τους τρομάζει και τους κάνει να καταφεύγουν σε χυδαίους χαρακτηρισμούς για τον Πρωθυπουργό μη διστάζοντας να τυμβωρυχίσουν ακόμα και στους νεκρούς της τραγωδίας στο Μάτι.

Η ακραία φρασεολογία που προέρχεται από έλλειψη πολιτικού ήθους και στρατηγικού αδιεξόδου, κρύβει την προσπάθεια να ξεχάσουμε ποιοι μας οδήγησαν στη χρεωκοπία και τα μνημόνια.

Δεν θα περιμέναμε βέβαια από τη Ν.Δ. να χαιρετίσει την έξοδο από τη μαυρίλα, γιατί χωρίς μνημόνια, τους είναι δύσκολο να δικαιολογήσουν στον κόσμο τις αντιλαϊκές πολιτικές που σκοπεύουν να εφαρμόσουν. Εξάλλου επανειλημμένα στελέχη τους έχουν χαρακτηρίσει τα μνημόνια «ευλογία».

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η σημερινή ανάσα αξιοπρέπειας είναι καταστροφή.

Τους πληροφορούμε όμως ότι όσο κι αν κάποιοι πασχίζουν να αρνηθούν και να αλλοιώσουν την πραγματικότητα, διαψεύδοντας ακόμα και τους Ευρωπαίους ομοϊδεάτες τους, ο ελληνικός λαός ξέρει ότι σήμερα ξεκινάει μια νέα περίοδος για την κοινωνία.

Ανακτώντας ελευθερία κινήσεων, με στοχευμένες κοινωνικές παρεμβάσεις οφείλουμε να αλλάξουμε ακόμα πολλά και να επουλώσουμε τραύματα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση θα δώσουμε τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις για να μην αφήσουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού μας.

Σε αυτήν την πορεία θα φανεί ποιοι θα επιλέξουν την κοινωνική ανόρθωση ή την παλινόρθωση όσων μας οδήγησαν στην κοινωνική καταστροφή»...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: