19.8.18

Επιμένει «μνημονιακά»...


Να μην υποχωρήσει η χώρα από τις δεσμεύσεις προς τους δανειστές της ζητάει για ακόμη μία φορά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, προειδοποιώντας ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι αγορές θα...
αντιδράσουν.

Το πρακτορείο Reuters δημοσιεύει συνέντευξη του Γιάννη Στουρνάρα στην «Καθημερινή της Κυριακής», η οποία θα κυκλοφορήσει αύριο.

Σε αυτή ο κεντρικός τραπεζίτης προειοδοποιεί πως οποιαδήποτε οπισθοχώρηση ενέχει υψηλούς κινδύνους για την Ελλάδα σε μια περίοδο όπου οι αναταραχές στις διεθνείς αγορές είναι μεγάλες εξαιτίας της κατάστασης στην Τουρκία και την Ιταλία.

«Εάν κάνουμε πίσω σε αυτά που έχουμε συμφωνήσει, τώρα ή στο μέλλον, οι αγορές θα μας εγκαταλείψουν και δεν θα μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε τις ωριμάνσεις ομολόγων» δηλώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών και προσθέτει «Εάν υπάρξουν σημαντικές διεθνείς αναταραχές, στην Ιταλία, την Τουρκία ή στην παγκόμια οικονομία, θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες με τις αγορές δεδομένης της ευαισθησίας των ελληνικών ομολόγων».

«Ας μην ξεχνάμε ότι η Ευρωζώνη έχει ακόμη κενά. Η τραπεζική ένωση δεν έχει ολοκληρωθεί άρα η οποιαδήποτε αναστάτωση επηρεάζει τα πιο αδύναμα μέλη της» δηλώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: